Deze vegetarische pasta maak je met een lekker romige saus van oesterzwammen en taleggio. Taleggio is een zachte Italiaanse kaas met een lekker pittige smaak. Samen met de oesterzwammen en de zelfgemaakte bechamelsaus tovert hij deze pasta om tot ’n écht feestje!
Kun je ook andere kaas gebruiken?
Heb je geen Taleggio? Dan kun je voor dit recept van vegetarische pasta ook best ‘gewone’ Gouda kaas gebruiken. In dat geval zou ik gaan voor een zelfde hoeveelheid jong belegen kaas. Die komt qua smaak en pittigheid het meest in de buurt.
Dit recept is voor 4 porties
Ingrediënten:
- 400 gr pasta naar keuze
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 200 gr oesterzwammen
- 1 el van mijn The Original kruidenmix*
(*of gebruik een mix van zout, peper, knoflookpoeder en peterselie) - 50 gr roomboter
- 30 gr bloem
- 250 ml (volle) melk
- 130 gr Taleggio, in blokjes
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding vegetarische pasta met taleggio
Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de saus. Hiervoor verhit je de olijfolie op matig vuur en hierin fruit je de geperste knoflook. Scheur de oesterzwammen daarna in reepjes en voeg deze toe. Kruid de oesterzwammen met de kruidenmix en bak ze zo’n 4 minuten op hoog vuur. Zet ze vervolgens apart.
Verhit nu de boter op matig vuur en doe er de bloem bij. Roer goed, totdat het mengsel glad is. Voeg vervolgens de melk toe en laat het geheel koken, totdat de saus indikt. Nu mogen de blokjes taleggio en de geraspte Parmezaanse kaas erbij. Goed roeren en je saus is klaar!
Doe de oesterzwammen terug in de saus en voeg ook de pasta toe. Goed omscheppen en… je vegetarische pasta is klaar – eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.