Home inspiratie Vlekken uit tupperware verwijderen: zó doe je dat!
tupperware vlekken verwijderen uit plastic dozen

Vlekken uit tupperware verwijderen: zó doe je dat!

door admin

Vlekken in je Tupperware of andere plastic bewaardozen. Wat kan dát een drama zijn! Heb je er iets kleurrijks zoals tomatensaus, sojasaus of — nog erger — kerrie in bewaard, dan kan het zijn dat het plastic helemaal verkleurd is. Hoe haal je deze ‘ingetrokken’ vlekken nu ’t beste uit de tupperware bakjes?

Virale Tiktok video

In een Tiktok video die echt o-ve-ral opduikt laat iemand zien dat ze haar verkleurde tupperware bakjes schoonmaakt met wat water, afwasmiddel en een keukenpapiertje. Even schudden en… klaar! En hoewel dit natuurlijk een prima oplossing is voor restjes eten of vet, haal je hiermee helaas niet de verkleuring uit het plastic.

Gelukkig lukt het met de volgende tips wel om de verkleuring uit de tupperware bakjes te wassen:1. Schuren met baking soda

Baking soda of soda bicarbonaat is een héél licht schuurmiddel. De fijne korreltjes kunnen vlekken van tomatensaus en sojasaus daarom prima uit de tupperware bakjes krijgen. Doe ’n beetje op een sponsje en wrijf het goed in de vlek. Even laten zitten en wegspoelen!

2. Schoonmaakazijn tegen vlekken in tupperware

Met wat schoonmaakazijn ben je goed gewapend tegen vervelende vlekken in tupperware. En het is ook nog eens milieuvriendelijk! Giet ’n beetje azijn in het bakje wrijf het in met een sponsje. Laat dit een half uurtje staan en vlekken van specerijen spoel je er zo mee uit.

3. Babyolie voor vlekken met vet

Het lijkt tegenstrijdig, maar vlekken die veroorzaakt zijn door iets vets, kun je ’t beste weghalen babyolie of lampolie. Deze olie is een stuk dunner dan de olie waarmee je kookt en de restjes vet lossen daar dus prima in op. Gebruik deze tip als je vlekken hebt van bijvoorbeeld kerriesaus. Dus heb je roti gegeten en heb je daarna de kousenband in masala in tupperware gedaan? Met babyolie krijg je die lelijke gele kleur zó weer uit je bakje

4. Laatste redmiddel voor verkleurd tupperware

En ‘if all else fails’ is er nog een laatste redmiddel: bleekwater. Gebruik dit heel spaarzaam en écht alleen als de vorige drie manieren niet hebben gewerkt. Omdat je etenswaren in tupperware doet, is het ’t beste om heel zuinig met chemicaliën om te gaan. Soms is er echter een zwaar middel nodig om vlekken die al langere tijd in de tupperware zitten te verwijderen. In dat geval kun je wat bleekwater op de vlek doen. Even laten inwerken en héél goed uitspoelen met water. Zo is je tupperware weer als nieuw!Probeer ook eens…

Op zoek naar meer schoonmaak-inspiratie? Bekijk dan ook eens onze tip over hoe je etiketten van glazen potten kunt verwijderen!

MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend