Een zabaglione (of in het Frans ‘sabayon’) is een heerlijk dessert op basis van eidooiers. In de traditionele versie gaat marsala of witte wijn, maar deze keer houd ik het alcoholvrij… met sinaasappelsap!
De zabaglione is lekker zacht en romig van smaak. Perfect in combinatie met de aardbeien op friszure siroop. En het beste? Met een beetje handigheid zet je dit toetje binnen ’n half uur op tafel.
Van dit recept kun je 4 porties zabaglione maken
Ingrediënten:
- 500 gr aardbeien, in plakjes
- het sap van 1 limoen
- 2 el kristalsuiker
- 6 eidooiers
- het sap van 1 (grote) sinaasappel
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 el kristalsuiker
Bereiding zabaglione met aardbeien
Snijd de aardbeien in plakjes en besprenkel ze met het limoensap. Doe 2 el kristalsuiker bij de aardbeien en schep ze goed om. Laat ze zo een kwartiertje staan. De suiker onttrekt water aan de aardbeien en zo krijg je ’n lekkere siroop.
Maak ondertussen de zabaglione. Hiervoor neem je 6 eidooiers en deze meng je met 6 el kristalsuiker en een zakje vanillesuiker. Klop de eidooiers goed schuimig met een garde. Voeg er daarna het sinaasappelsap aan toe.
Verhit nu een klein pannetje met water totdat het water kookt. Plaats hier de kom met de zabaglione op en klop de eidooiers op deze manier ‘au Bain Marie’, totdat ze beginnen te stollen. Dit gebeurt bij ongeveer 85°C, dus je moet er even geduld voor hebben.
Wanneer de zabaglione dik is geworden is het tijd om de glazen op te maken. Neem 4 wijnglazen en schep hier wat van de aardbeien op siroop in. Vervolgens een flinke laag zabaglione en eventueel wat stukjes pure chocola. Maak de glazen af met één van de aardbeienplakjes. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op recepten met rood fruit? Probeer dan ook eens onze kersenkoekjes of deze lekkere aardbeienlikeur!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.