kip met appel en cranberry's. In een saus van witte wijn.

Kip met appel & cranberry

Ik ben gek op de zoet-hartige combinatie die je krijgt wanneer je kip of vlees met fruit mengt. Gebakken kip met friszoete appels en een saus van witte wijn… yum! In dit geval voegen de cranberry’s daar ook nog ’n lekkere zure noot aan toe. Helemaal all-round dus.

Voel je trouwens vrij om te variëren met de ingrediënten. Dit recept luistert namelijk niet zo nauw. Hou je niet van cashews? Laat ze weg! Heb je wel peren, maar geen appels? Gewoon omwisselen! En ja, natuurlijk kun je in plaats van witte wijn ook wat extra bouillon gebruiken.

Dit recept is voor 4 porties. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk verdubbelen of halveren.



Ingrediënten:

  • 50 gr cashewnoten
  • 50 gr gedroogde cranberry’s
  • 2 el maizena
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el witte wijn
  • 2 appels
  • 4 kippendijen (met bot en huid)
  • Zout en peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl tijm
  • 150 ml witte wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • Peterselie, fijngehakt

Bereiding van de kip met appel & cranberry:

Begin met het mengen van de cashewnoten met de gedroogde cranberry’s, de maizena, de bruine basterdsuiker en de witte wijn, zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn en de smaken in elkaar kunnen trekken.

Neem vervolgens de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in mooie, gelijkmatige partjes en voeg ze direct toe aan het mengsel, zodat de smaken goed kunnen mengen en de appels de heerlijke zoet-zure tonen van de cranberry’s en suiker opnemen.

Kruid daarna de kippendijen royaal met zout en peper en strooi er vervolgens de paprikapoeder overheen.

Verhit dan de olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijen aan beide kanten kort aan, gedurende ongeveer 5 minuten, zodat de huid mooi goudbruin en krokant wordt.



Haal de kip uit de pan en leg deze in een ovenschaal. Gebruik vervolgens hetzelfde bakvet in de pan om de gesnipperde ui te fruiten, samen met de geperste knoflook en de tijm.

Voeg daarna het appelmengsel toe en schep alles goed door elkaar. Giet het mengsel vervolgens over de kip in de ovenschaal en schenk de witte wijn en de kippenbouillon erbij.

Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak het gerecht gedurende 30 minuten, totdat de kip goudbruin en gaar is.



Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi het geheel met fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!

Liever een video?

In onderstaande video zie je in minder dan een minuut hoe ik de kip met appel en cranberry’s maak:

KIP MET APPEL & CRANBERRY’S… echt wel super dushi! #superdushichef #food #recept #recipe #dushi

 Probeer ook eens…

Trek in meer gerechten met kip? Probeer dan ook eens deze bruine nasi met kerrie kip en salsa!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kip met appel en cranberry's
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1636 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Of probeer dit eens: