Home Recepten Antilliaanse Kaasballetjes
Antilliaanse kaasballetjes recept van de Super Dushi Chef Jurino

Antilliaanse Kaasballetjes

door admin

Dit zijn ze: de échte Antilliaanse kaasballetjes. Niet weg te denken op ’n feestje op Aruba, Bonaire en Curaçao. Kaasballetjes horen er gewoon echt bij.

Het fijnste van dit recept is dat je de Antilliaanse kaasballetjes kunt maken met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt koopt. Hollandse (jong) belegen kaas, eieren, bloem en bakpoeder bijvoorbeeld. Dat is de basis van het recept. Daarna kun je er eindeloos op variëren.

Voeg bijvoorbeeld eens wat paprikapoeder of cayennepeper toe voor extra pit… of ga juist voor stukjes ham of spek voor ’n diepere smaakbeleving.



Twee geheimen voor Antilliaanse kaasballetjes

Het recept voor Antilliaanse kaasballetjes is écht heel makkelijk. Het is dan ook een perfect recept om samen met kinderen te maken. Bij de uitvoering heb ik nog wel twee ‘geheime’ tips voor je:

1. Heel fijn raspen. Rasp je kaas zélf en gebruik de kleine tandjes van de rasp. Hierdoor kun je de geraspte kaas straks heel gemakkelijk door het deeg kneden en zo blijven er geen stukjes uitsteken.

2. Heel stevig aanduwen. Tijdens het rollen van de kaasballetjes mag je écht goed kracht zetten. Druk de bolletjes eerst helemaal plat en rol ze daarna weer naar boven, totdat ze perfect rond zijn. Als het goed is hebben de kaasballetjes nu geen scheurtjes en bakken ze straks perfect rond!

Recept uit ons boek

Dit recept is ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:



de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Al jaren is het recept van deze kaasballetjes één van onze meest opgevraagde recepten. En terecht: de bereiding is heel eenvoudig en het resultaat is altijd goed!

Met dit recept maak je ongeveer 50 kaasballetjes

INGREDIËNTEN:

  •  3 eieren
  • 1 zakje / 16 gr bakpoeder
  • 500 gr (jong)belegen kaas
  • 200 gr tarwebloem
  • (optioneel) 3 el water
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • zonnebloemolie, om in te frituren

Liever een video?

In onderstaande video kun je in 45 seconden zien hoe ik de Antilliaanse kaasballetjes maak:

Bereiding Antilliaanse kaasballetjes

Roer alle droge ingrediënten voor de Antilliaanse kaasballetjes (de tarwebloem, het bakpoeder, de peper, het zout, het paprikapoeder en de kaas) goed door elkaar. Kluts de eieren in een klein schaaltje en voeg die toe aan het kaasmengsel. Kneed het geheel vervolgens tot een stevig deeg. Als het deeg te droog is en in kruimels uit elkaar valt, kun je eventueel wat water toevoegen.



Vorm daarna kleine balletjes van het deeg, zo groot als een walnoot. Let op: door het bakpoeder zal het deeg gaan uitzetten en worden de kaasballetjes uiteindelijk groter wanneer je ze bakt.

Verhit nu de zonnebloemolie tot ongeveer 170 graden en frituur de kaasballetjes tenslotte in de olie tot ze goudgeel van kleur zijn. Dit duurt niet lang (maximaal 5 minuten) dus blijf erbij!

Laat de Antilliaanse kaasballetjes daarna uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn. – Eet smakelijk!

Probeer ook eens

Ben je gek op recepten met kaas? Probeer dan ook eens deze lekkere gevulde kaasstengels (deditos) of dit basisrecept voor kaassaus

Summary
Recipe Name
Antilliaanse kaasballetjes - het lekkerste recept via Soulfood.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 780 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend