Home Receptengebak Halloween vleermuis cupcakes


Halloween vleermuis cupcakes chocolade frosting botercrème

Halloween vleermuis cupcakes

door admin

Deze chocolade cupcakes maak je in de vorm van een vleermuis. Door de mooie toef chocoladefrosting en de halve Oreo-koekjes heb je dat resultaat snel en makkelijk behaald. Leuk voor Halloween of een ander themafeestje!

Ik pak altijd groots uit met Halloween – met griezelige baksels en snoep, zoals deze vleermuis cupcakes. Elk jaar als de kalender oktober aangeeft wordt al het lekkers ineens gebakken in ‘n ‘spooky’ thema. Vinden de kinderen helemaal niet erg, natuurlijk.



Je maakt deze cupcakes met chocolade beslag en botercrème. Dat laatste kun je met dit recept gemakkelijk zelf maken. Een andere optie is om een mixje voor chocolademousse te kopen en hier de toef mee te maken. Nóg makkelijker… De ogen van de vleermuizen kun je van (eetbare of niet-eetbare) ‘googly eyes’ maken. Op de foto zijn ze van plastic, maar je hebt ze ook gemaakt van suiker. Twee halve oreo koekjes als vleugels en de vleermuis cupcakes zijn klaar1

Van dit recept maak je zo’n 15-18 cupcakes

Halloween vleermuis cupcakes chocolade frosting botercrème

ingrediënten:

beslag

  • 200 ml heet water
  • 50 gr cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 175 gr kristalsuiker
  • 1 zakje / 8 gr vanillesuiker
  • een snufje zout
  • 150 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 175 gr tarwebloem
  • ½ zakje (8 gr) bakpoeder

frosting



  • 225 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 400 gr poedersuiker
  • 50 gr cacaopoeder
  • 50 ml slagroom (ongeklopt)
  • een snufje zout

en verder…

  • (suiker) oogjes
  • Oreo koekjes, voor de vleugels

Bereiding vleermuis cupcakes

Begin met het maken van het beslag. Meng hiervoor eerst het hete water met de cacaopoeder tot een gladde pasta. Zet dit vervolgens even apart.

Kluts nu de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en zout in een grote kom. Doe hier de roomboter en het cacaomengsel bij en roer tot een gladde massa. Voeg tenslotte de bloem en het bakpoeder toe en roer het geheel tot ‘n glad beslag.

Verwarm de oven nu voor op 175°C. Schep het beslag daarna in 15-18 cupcakevormpjes en bak de cupcakes in 20-25 gaar.



Maak ondertussen de botercrème. Doe de roomboter in een (stand)mixer en klop het in twee minuten luchtig. Dit kan ook met een elektrische handmixer.

Voeg nu de overige ingrediënten toe en klop de botercrème in ongeveer 5 minuten luchtig. Is de crème te dun? Voeg dan wat extra suiker toe. Is het juist te dik? Voeg dan wat extra slagroom toe. Zet de botercrème een kwartiertje in de koelkast om op te stijven.

Als de cupcakes afgekoeld zijn, kun je ze afmaken door er een flinke toef botercrème op te spuiten. Twee vleugels van halve Oreo-koekjes en (suiker)oogjes maken de vleermuis cupcakes helemaal af. – Eet smakelijk!

probeer ook eens…

Ben je gek op Halloween recepten? Probeer dan ook eens onze heksenvingerkoekjes!

Summary
recipe image
Recipe Name
Halloween vleermuis cupcakes met chocoladefrosting
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 787 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend