Een crumble is één van mijn favoriete desserts… het is makkelijk om te maken, er gaat lekker veel fruit in en omdat het geen deegbodem heeft valt ’t met de calorieën ook nog best mee. Deze klassieke apple crumble zet je no time op tafel. Mengen, bakken en afkoelen – dat is alles wat je moet doen.
Verschillende soorten crumble
Naast deze klassieke apple crumble kun je nog veel meer lekkere combinaties bedenken. In ons nieuwste kookboek ‘Soulfood & Spaghetti‘ staan nog drie recepten voor extra lekkere crumbles. Wist je trouwens dat er in het boek 150 gloednieuwe recepten staan uit onze eigen, persoonlijke keuken?
Nieuwsgierig geworden naar de inhoud? Je kunt het boek online inkijken via deze link.
Van dit recept maak je één flinke schaal apple crumble
Ingrediënten:
- 4 friszure appels
- het sap van ½ sinaasappel
- 50 gr suiker
- 2 tl kaneel
- 100 gr ongezouten roomboter
- 150 gr bloem
- 100 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- een snufje zout
Bereiding apple crumble met kaneel
Schil de appels en snijd ze vervolgens in blokjes zo groot als ’n dobbelsteen. Besprenkel ze met het sinaasappelsap.
Voeg 50 gram suiker en de kaneel toe aan de appels en roer dit goed door elkaar. Doe de appels vervolgens in een ovenschaal. Een ronde schaal van 26 cm of een rechthoekige van 20×25 cm is hiervoor perfect.
Kneed vervolgens de roomboter door de bloem, de suiker, de vanillesuiker en het zout. Het is de bedoeling dat je grove kruimels krijgt (geen deeg!)
Strooi het kruimeldeeg nu over het appelmengsel en verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de apple crumble in 30 minuten op goudkleurig en gaar. Laat hem daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Of, als je dat lekkerder vindt, in de koelkast voor ’n koude apple crumble!
Tip: Lekker met ’n bolletje vanille ijs!
Probeer ook eens…
Ben je gek op recepten met warm fruit? Probeer dan ook eens deze kokospannenkoeken of de Antilliaanse ananastaart.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.