De Arepa Reina Pepiada is een maisbroodje dat oorspronkelijk uit Venezuela komt. Het is gevuld met kip, avocado en verse kruiden. De naam ‘Reina Pepiada’ verwijst naar de vulling. ‘Reina’ betekent ‘koningin’ in het Spaans, en ‘pepiada’ is een term die in Venezuela wordt gebruikt om mooie dames aan te duiden.
Volgens de overlevering is de naam geïnspireerd op de eerste Miss World (1955), Susana Duijm. Zij was niet alleen de eerste Venezolaanse, maar ook de eerste ‘Latina’ die de titel won. Ter ere van haar prestatie werd het broodje met deze vulling naar haar vernoemd. Omdat ‘pepiadas’ mooie rondingen hebben, is het natuurlijk de bedoeling dat het broodje goed gevuld is.
Basisrecept voor arepa’s:
Dit recept bevat alleen de vulling voor de ‘Reina Pepiada’. Het basisrecept voor de arepa’s kun je hier vinden.
Ingrediënten (vulling):
- 300 gr kipfilet
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 avocado’s
- Sap van 2 limoenen
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 3 takjes verse koriander, fijngehakt
- 1 takje peterselie, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels mayonaise
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: fijngesneden madame Jeanette peper
Bereiding van de Arepa Reina Pepiada:
- Verkruimel het kippenbouillonblokje in 500 ml water en breng het aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook deze ongeveer 15 minuten tot ze gaar is.
- Haal de gekookte kip uit de pan en laat deze iets afkoelen. Pluk de kip vervolgens uit elkaar tot kleine draadjes.
- Snipper de ui. Snijd het vruchtvlees van één avocado in blokjes en besprenkel het met limoensap. Snijd de andere avocado in plakjes en bewaar deze (afgedekt met plasticfolie) voor later.
- Meng de geplukte kip met de avocado, gehakte koriander, gehakte peterselie, knoflook, ui en mayonaise.
- Proef de vulling en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg eventueel ook de fijngesneden madame Jeanette peper toe.
- Maak de arepa’s volgens ons recept. Snijd de arepa’s open en vul ze met de kipvulling.
- Leg enkele plakjes avocado in elke arepa. Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.