Dit recept voor een heerlijk broodje bakkeljauw is van niemand minder dan Def Rhymz. Wist je trouwens dat hij naast entertainer ook een échte chefkok is? Ik hoef je waarschijnlijk niet uit te leggen hóe lekker deze Surinaamse klassieker was met zijn speciale twist…
Van dit recept maak je 4 broodjes bakkeljauw. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk verdubbelen of halveren.
Ingrediënten:
- 500 gr bakkeljauwfilet
- 2 tomaten, in blokjes
- 2 uien, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 3 el zonnebloemolie
- 1 tl tomatenpuree
- een mespunt trassi
- 1 bouillonblokje (kip)
- 2 tl suiker
- ½ madame Jeanette peper (naar smaak)
- optioneel: 2 tl donkere sojasaus
En verder…
Bereiding broodje bakkeljauw
Maak of koop broodjes en zorg ervoor dat het zuurgoed is klaargemaakt. Begin vervolgens met het ontzouten van de bakkeljauw. Dit doe je, door de vis 3x 10 minuten in ruim water te koken. Giet het water telkens af en ververs het. Na 3x koken haal je de vis uit het water en zet je het apart.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook, totdat de ui glazig ziet. Doe er daarna de trassi en tomatenpuree bij en bak die enkele minuten mee.
Nu mogen ook de tomatenblokjes en de bakkeljauw in de pan. Zorg ervoor dat de bakkeljauw in heel kleine stukjes uit elkaar valt en bak die zo’n 5 minuten mee. Voeg daarna het verkruimelde bouillonblokje, de suiker, hete peper naar smaak en eventueel wat sojasaus toe.
Plaats het deksel op de pan en laat de bakkeljauw nog zo’n 10 minuten op laag vuur sudderen.
Serveer de bakkeljauw op een (Surinaams) broodje met wat zuurgoed en sambal. Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.