Home Receptengezond Caribische soep met lamsvlees
lamb neck soup

Caribische soep met lamsvlees

door admin

Deze Caribische ‘lamb’s neck soup’ maak je gemakkelijk in één pan. Het enige dat je nodig hebt zijn de verse ingrediënten en een flinke dosis geduld. Niks is zo lekker als deze soep wanneer het buiten koud is!

Van dit recept maak je een grote pan maaltijdsoep, geschikt voor 4-6 personen.

Ingrediënten:

  • 1 Kg lamsvlees (ik gebruik nek)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, in blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 pimentkorrels
  • 1 madame Jeanette peper (optioneel!)
  • enkele takjes selderij, fijngesneden
  • 4 bouillonblokjes (rund of lam)

En verder…



  • 2 vastkokende aardappels, in stukken
  • 2 maïskolven, in schijven
  • 1 zoete aardappel, in stukken
  • ½ prei, fijngesneden
  • ¼ pompoen, in stukken
  • 1 wortel, in stukken
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl tijm (naaldjes)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder

Bereiding Caribische soep met lamsvlees

Verhit de olie in een pan en bak de stukken lamsnek op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan wanneer het mooi bruin gekleurd is. Draai daarna het vuur laag en fruit de wortel, ui en selderij in dezelfde olie.

Voeg na 5 minuten 2 liter water toe. Doe daarna de laurierblaadjes, de pimentkorrels, de hete peper (optioneel!) en de verkruimelde bouillonblokjes in de pan. Leg nu ook de stukken lamsvlees terug en kook het geheel zo’n 90 minuten.

Snijd vervolgens alle groenten uit de tweede lijst in stukken. Doe die na de eerste 90 minuten in de pan, samen met de knoflook, de tijm, het paprikapoeder en het gemberpoeder.

Laat de Caribische soep zo nogmaals 45 minuten koken, totdat de groenten gaar zijn en het lamsvlees uit elkaar valt.



Serveer de soep zó, of met wat extra brood. Eet smakelijk!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend