Home Receptenhoofdgerechtengroenten Aardappelkroketjes
aardappelkroketjes aardappelkroketten zelf maken recept

Aardappelkroketjes

door admin

Zelf aardappelkroketjes maken – moet je gewoon doen! Het is een gemakkelijk bijgerecht dat zelfgemaakt veel lekkerder is dan de versie die je kant en klaar in de winkel koopt. Maar geldt dat niet voor alles?

Je kunt trouwens eindeloos variëren met de smaak van zelfgemaakte aardappelkroketjes. Meng bijvoorbeeld eens wat extra groene kruiden door de puree. Of ga voor kerrie. Eigenlijk smaakt alles wel met ‘n basis van aardappelpuree. Net waar je op ‘t moment zin in hebt dus!



Van dit recept maak je genoeg aardappelkroketjes voor 4 porties tijdens het avondeten. Eet je ze als snack? Dan is dit recept natuurlijk geschikt voor méér personen.

Ingrediënten:

  • 1 kg (iets kruimige) aardappels
  • 2 tl Franse mosterd
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 50 gr geraspte kaas, belegen
  • zout en peper naar smaak
  • een snufje nootmuskaat
  • 2 eidooiers

Voor het korstje

  • bloem
  • 2 eiwitten
  • paneermeel

En verder…

  • zonnebloem- of frituurolie, om in te bakken

Bereiding aardappelkroketjes

Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Kook de aardappels vervolgens in gezouten water gaar. Giet het water af en laat de aardappels op héél laag vuur nog even doorstomen. Zo wordt de puree mooi droog.

Laat de aardappelen iets afkoelen en stamp ze vervolgens fijn. Meng er daarna de mosterd, peterselie, kaas, zout, peper, nootmuskaat en eidooiers door. Laat de puree vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna nog een uur in de koelkast, zodat hij goed koud kan worden.

Klop de eiwitten los in een kommetje en zet een tweede kommetje klaar met wat bloem. In een derde kom doe je de paneermeel.



Vorm kleine aardappelkroketjes van de puree en haal die eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en tenslotte door de paneermeel. Leg de aardappelkroketjes op een bord en leg ze vervolgens nog ‘n half uurtje in de koelkast om goed op te stijven.

Ondertussen mag je de olie verhitten tot 180°C. Frituur de aardappelkroketjes in de hete olie in ongeveer 4-5 minuten goudbruin. Laat ze nog even uitlekken op keukenpapier en serveer ze tenslotte heet. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je op zoek naar een lekker sausje voor bij de aardappelkroketjes? Probeer dan eens onze aïoli of deze lekkere salsa rosada!



Summary
recipe image
Recipe Name
Aardappelkroketjes zelf maken • met ons recept lukt het je zéker!
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 767 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend