Home Receptenhoofdgerechten Gepaneerde sardientjes
sardientjes sardines gepaneerde en gefrituurde recept

Gepaneerde sardientjes

door admin

Sardientjes zijn heerlijke kleine visjes. Gepaneerd zijn ze zo mogelijk wel het állerlekkerste. De meeste mensen kennen sardientjes alleen uit blik. Ze worden dan ‘gewoon, zo’ gegeten of even kort gebakken in een pan. Maar heb je ook al eens verse sardines op?

Je kunt de sardines bij de visboer kopen wanneer ze in het seizoen zijn. De kleine visjes zijn gemakkelijk schoon te maken en ook het verwijderen van de graat gaat bij de sardientjes verrassend makkelijk. Je hebt er eigenlijk niet eens gereedschap voor nodig!Voor dit recept gebruiken we dus hele, verse sardientjes. Deze maken we aan de onderkant open. We laten de visjes aan de bovenkant heel, zodat je een ‘vlinder’ effect krijgt. Hierdoor lijken de filets twee keer zo groot en zijn ze gemakkelijk te verwerken.

Van dit recept maak je 12 gepaneerde sardientjes, dat is genoeg voor 4 porties.

sardientjes sardines gepaneerde en gefrituurde recept

Ingrediënten:

  • 12 verse sardines
  • 100 gr tarwebloem
  • 1 ei, geklutst
  • 100 gr paneermeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • olie, om in te frituren

Bereiding van de gepaneerde sardientjes

Begin met het schoonmaken van de sardines. Hiervoor snijd je de onderkant open, zodat je de ingewanden uit de vis kunt halen. Verwijder ook de kopjes van de sardientjes, maar laat de staart zitten.

Snijd de vissen nu aan de onderkant helemaal door, zodat je de filets omhoog kunt klappen. Verwijder tenslotte de graat. Dit gaat het makkelijkste, wanneer je hem op de helft van de sardines vast pakt tussen duim en wijsvinger. Trek de graat voorzichtig uit de vis, terwijl je met de andere hand het vlees tegenhoudt. Een beetje net als blaadjes tijm of rozemarijn van een takje ritsen!Leg de sardienfilets op een bord en ga vervolgens verder met het maken van het korstje. Hiervoor zet je 3 schaaltjes klaar: eentje met tarwebloem, eentje met het geklutste ei en eentje met een mengsel van paneermeel, zout, peper, paprikapoeder en peterselie.

Wentel de sardientjes eerst door de bloem en haal ze daarna door het ei. Leg ze tenslotte in het schaaltje paneermeel en druk ze aan beide kanten goed aan, zodat de hele vis bedekt is met een laagje van het paneermeel. Leg de sardines daarna nog even op een bord, totdat het tijd is om ze te frituren.

Om de sardientjes te bakken verhit je olie in een flinke koekenpan. Een laagje van zo’n 2 cm is genoeg. Laat de sardines één voor één in de olie glijden en bak ze zo in ongeveer 3-4 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de sardientjes met een lekker sausje, een salsa met tomaten of ‘gewoon’ met een beetje citroensap en zout. – Eet smakelijk!Probeer ook eens…

Ben je gek op recepten met vis? Probeer dan ook eens onze regenboog zalmspiesen!

Summary
Recipe Name
gepaneerde & gefrituurde sardines / sardientjes - RECEPT via Soulfood.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2159 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend