Frambozen en passievrucht muffins zijn een heerlijk frisse traktatie. Deze fruitige muffins maak je in een handomdraai en ze zijn zó mooi en lekker dat ze zelfs geen versiering nodig hebben.
Voor deze muffins hoef je trouwens niet persé verse vruchten te gebruiken. Omdat zowel de frambozen als de passievrucht wordt meegebakken, kun je ook prima diepvriesfruit gebruiken. Zo kun je de muffins ook in de winter voor een schappelijke prijs maken.
Wij gebruikten voor dit recept de doosjes met diepvries frambozen en passievruchtenblokjes van het eigen merk van Albert Heijn. Natuurlijk kun je ook een ander merk gebruiken, of verse vruchten – als je die kunt vinden!
Van dit recept maak je zo’n 12-15 stuks.
Ingrediënten:
- 200 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 150 gr suiker
- 200 gr tarwebloem
- 1 zakje (16 gr) bakpoeder
- 4 eieren
- een snufje zout
- 125 gr passievruchtenpulp, incl. zaadjes
- 150 gr frambozen
Bereiding frambozen & passievrucht muffins
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik voor cupcakes met muffinpapiertjes. Je kunt deze zelf maken van vierkanten bakpapier van 15×15 cm. Het gaat ’t makkelijkste als je ze over de achterkant van een glas vouwt dat ongeveer de grootte heeft van de bakvormpjes. Kun je geen papieren muffinvormpjes vinden of maken? Gebruik dan cupcakepapiertjes.
Neem een grote kom en meng hier de boter met de suiker in totdat het mengsel luchtig wordt. Kluts hier nu de eieren doorheen.
Zeef daarna de tarwebloem, het bakpoeder en een snufje zout in de kom en meng alles totdat het een glad beslag voor de muffins vormt. Voeg hier vervolgens de passievruchtenpulp aan toe en roer het nogmaals een keer door.
Verdeel nu de helft van het mengsel over de bakvormpjes. Leg in elk bakje ook 2 frambozen. Verdeel daarna de andere helft van het beslag over de vormpjes, zodat de frambozen niet meer zichtbaar zijn. Leg de rest van de frambozen bovenop het beslag van de muffins.
Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudkleurig en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster – Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op bakken? Probeer dan ook eens onze lekkere tonijnbroodjes!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.