Home Receptenkruiden, marinades en sauzen De lekkerste aïoli • knoflookmayonaise
aïoli aioli recept zelf maken

De lekkerste aïoli • knoflookmayonaise

door admin

Aïoli is een lekkere saus op basis van knoflook. Je maakt ‘m eigenlijk op dezelfde manier als mayonaise, dus je begint met eigeel en daaraan voeg je langzaam olie toe. Eerst in druppels, later in een dun straaltje. Dit moet zo voorzichtig gebeuren, omdat de saus anders gaat schiften. Maar met ons recept wordt jouw aioli ongetwijfeld een succes!

We gebruiken in dit recept zonnebloemolie. Eventueel kun je voor de aïoli ook andere olie gebruiken, maar let op dat het altijd een olie is die geen tot weinig smaak bevat. Arachideolie, raapzaadolie of sojaolie zijn dus prima. Olijfolie kun je beter laten staan.Ingrediënten:

Dit recept is voor één kom aïoli, geschikt voor 4-6 personen

  • 2 eidooier
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Het recept voor de lekkerste aïoli

Doe de eidooiers in een kom met de twee geperste knoflookteentje. Meng dit goed met ’n garde. Voeg daarna al kloppend 50 ml van de olie toe. Let op: doe dit écht druppelsgewijs!

Begint de aïoli al wit te kleuren en flink in volume toe te nemen? Dan gaat het helemaal goed! En gebeurt dit nog niet? Blijf dan voorzichtig druppels olie toevoegen, terwijl je ondertussen goed blijft kloppen met de garde.

Blijf constant roeren en voeg dan de rest van de olie in ’n dun straaltje toe. Als het goed is, heeft de aïoli nu de textuur en dikte van mayonaise. In dat geval mag je ‘m op smaak brengen met wat citroensap, zout en peper. Wil je ’n wat zure aïoli? Voeg dan beide theelepels citroensap toe. Voor ’n wat lichtere smaak voeg je er slechts eentje toe.Serveer de aïoli bij gebakken aardappels, gefrituurde vis of bijvoorbeeld een lekker broodje. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op zelfgemaakte sausjes? Probeer dan ook eens deze heerlijke chimichurri saus!

Summary
Recipe Name
De lekkerste aïoli maak je zó! Zelf knoflookmayonaise maken - RECEPT
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1550 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend