Home Receptengezond Garnalen met hot honey & funchi
garnalen met hot honey en funchi valentijn

Garnalen met hot honey & funchi

door admin

Een romantisch diner voor 2: met deze ‘sea food dish’ zit je dan zeker goed! Krokant gebakken funchi… garnalen en een ‘drizzle’ van hot honey. Dat laatste zorgt ervoor dat het hele gerecht lekker zoet en pittig wordt. Perfect voor ’n date night dus!

Hot honey? Yes please!

Hot honey is een simpele saus die je maakt van (natuurlijk) honing, chilivlokken en cayennepeper. In mijn versie doe ik er nog wat citroensap en olijfolie bij voor ’n extra diepe smaak. Omdat de honing van zichzelf zo zoet is, kan hij de hitte van de peper goed dragen. Zo is het gerecht ook lekker voor mensen die niet van heel heet eten houden.

Dit recept is voor 2 porties garnalen met hot honey



Ingrediënten:

Voor de funchi

  • 150 gr maïsmeel (harina PAN)
  • 300 ml water
  • 1 tl zout
  • een klontje boter, om in te bakken

Voor de hot honey

  • 3 el honing
  • 1 el chilivlokken
  • ½ tl cayennepeper
  • het sap van ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Voor de garnalen

  • 10-12 tijgergarnalen
  • olijfolie, om in te bakken
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • 3 el witte wijn (of gebruik rosé)
  • zout naar smaak

Liever een video?

In onderstaande video zie je in minder dan een minuut hoe ik de garnalen met hot honey & funchi maak:

Bereiding garnalen met hot honey & funchi

Begin met het maken van de funchi. Hiervoor breng je het water met het zout aan de kook. Giet er vervolgens de maïsmeel bij en kook dit, onder constant roeren, in zo’n 10 minuten gaar. Stort de funchi op een bord en laat hem daarna afkoelen.



Steek er vervolgens 2 cirkels uit met ’n bakring en bak de schijven funchi in roomboter, totdat ze bruin kleuren en krokant zijn.

Maak ondertussen de ‘hot honey’, door de honing te verwarmen op matig vuur. Doe er de overige ingrediënten bij en roer goed. Laat het geheel 2 minuten koken en laat de ‘hot honey’ daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

Was de garnalen en pel ze. Verwijder ook het darmkanaal. Verhit de olijfolie in een pan en doe de garnalen erin. Voeg daarna de koflookpoeder, paprikapoeder en zout naar smaak toe. Bak de garnalen enkele minuten, totdat ze roze kleuren en de kruiden hebben opgenomen. Blus ze daarna af met de witte wijn. Nu is het tijd om het gerecht samen te stellen…



TIP: ik serveer dit gerecht graag met geroosterde cherrytomaten

Leg de twee schijven funchi op ’n bord en verdeel er de garnalen over. Besprenkel de garnalen tenslotte met de ‘hot honey’ en serveer met geroosterde cherrytomaten of salade. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je op zoek naar meer recepten met garnalen? Probeer dan ook eens onze sea food pasta of deze coconut shrimp!

Summary
recipe image
Recipe Name
Garnalen met hot honey & funchi • SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2171 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend