Op Jamaica wordt ’n speciaal brood gemaakt met kokosmelk, boter en eieren: coco bread. Het is een heerlijk, maar best wel machtig broodje. Vandaag maak ik daar mijn eigen, luchtigere versie van. En die is ook nog ‘ns heel makkelijk te maken! Dit ‘super fluffy coconut bread’ maak je met een verse kokosnoot. Mega smaakvol!
Liever een video?
In onderstaande video zie je in minder dan een minuut hoe ik de super fluffy coconut bread maak:
Dit recept is voor 8 stuks
Ingrediënten:
- ½ kokosnoot
- 250 ml water
- 1 zakje gist
- 3 el suiker
- 1 tl zout
- 500 gr tarwebloem
- 2 el kokosolie
- *optioneel: een dopje kokossiroop of kokos essence
- extra kokos en limoenschil, om te bestrooien
Bereiding super fluffy coconut bread
Open de kokosnoot en verdeel het vruchtvlees grofweg in 2. Doe de helft van de kokosnoot in de blender met 250 ml water. Maal dit, totdat het helemaal glad is.
Meng het kokosmengsel vervolgens met het gist, de suiker, het zout en de tarwebloem en kneed dit tot een soepel deeg. Je kunt voor extra smaak ook ’n dopje kokossiroop of kokos essence toevoegen. Met de hand duurt dit zo’n 15 minuten en met een kneedmachine ongeveer 5 minuten.
Laat het deeg op een warme plek ongeveer een uur rijzen, totdat het in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg vervolgens in 8 gelijke stukken. Maak hier bolletjes van en rol die uit tot ’n cirkel van zo’n 20 cm doorsnee.
Smelt daarna de kokosolie met eventueel nog wat kokos siroop of essence.
Besmeer de deegcirkels met de kokosolie en vouw ze dubbel. Besmeer ze nogmaals met de olie en vouw ze nogmaals dubbel. Bestrooi de broodjes tenslotte met geraspte kokos en limoenschil.
Verwarm de oven voor op 200°C terwijl het deeg nogmaals 30 minuten mag rijzen.
Bak de super fluffy coconut bread tenslotte in 15-18 minuten gaar en goudkleurig. Eet smakelijk!
TIP: Je kunt deze broodjes zowel zoet als hartig beleggen. Ze zijn heerlijk met jam of chocopasta, maar ook onweerstaanbaar met bakkeljauw!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.