Deze pasta met ‘seafood’ is écht heerlijk. Hij heeft alles wat een goede maaltijd nodig heeft… groente, vis, zeevruchten en pasta. Alles in een heerlijke cajun saus. En toch staat hij binnen een half uur op tafel. Wat mij betreft de beste manier om het nieuwe jaar lekker en gezond te beginnen.
In het recept maak ik gebruik van onze Afro-Cajun spice mix. Die kruidenmix is echt perfect voor vis- en seafood gerechten. Hij is lekker spicy en een beetje zoet. Je kunt de kruidenmix hier bestellen. Heb je de mix niet? Maak dan zelf ’n mengsel van zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en suiker. Daarmee wordt de saus ook lekker!
Liever een video?
In onderstaande video kun je in ’n minuut zien hoe ik de Super Dushi Seafood Pasta maak:
Dit recept is voor 4 porties van de seafood pasta. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen.
Ingrediënten:
- 350 gr penne pasta
- 200 gr witvis (b.v. kabeljauw, pollack of wijting)
- 150 gr zalmfilet
- 100 gr garnalen
- 100 gr inktvisringen
- 50 gr mosselen zonder schelp
- 150 gr surimi
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 50 gr roomboter, ongezouten
- ½ courgette, in blokjes
- 200 gr cherrytomaten, gehalveerd
- 1 rode paprika, in blokjes
- ½ gele paprika, in blokjes
- 3 bosuitjes, in ringen
- 1 el Afro-Cajun spice mix*
(of gebruik een mengsel van zout, knoflookpoeder, paprikapoeder, zwarte peper en suiker) - 200 ml (½ blikje) kokosmelk
- Het sap van een halve citroen
Bereiding Super Dushi Seafood Pasta
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vervolgens alle groente in kleine blokjes en snijd de vis en de surimi in stukken van gelijke grootte.
Verhit nu de roomboter in een grote koekenpan en fruit hierin de geperste knoflookteentjes. Voeg vervolgens de Afro-Cajun spice mix toe en roer goed. Zet het vuur vervolgens hoger en doe alle groenten tegelijk in de pan. Bak de groenten, totdat ze bijna gaar zijn. Dit duurt zo’n 5 minuten.
Nu mag de vis in de pan. Eerst de zalm, daarna de witvis… en na zo’n 3 minuten mag je ook de zeevruchten toevoegen. Bak het geheel even aan, totdat de zeevruchten en de stukjes vis gaar zijn. Dit duurt maximaal nog 5 minuten. Voeg nu het sap van de citroen toe en maak de saus af met de kokosmelk. Houd je van pittig? Voeg dan nog 2 theelepels van de kruidenmix toe.
Schep de pasta door de saus, zodat ook de pasta weer warm wordt. Haal dan de pan van het vuur en bestrooi de Super Dushi Seafood Pasta met de ringetjes bosui. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op gerechten met seafood? Probeer dan ook eens onze pittige surimisalade!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.