Home ReceptenBrood Kipbroodjes • zachte bolletjes gevuld met kip
Tonijnbroodjes gevulde broodjes met tonijn pittig recept

Kipbroodjes • zachte bolletjes gevuld met kip

door admin

Kipbroodjes die je al van tevoren vult en bakt. Eens iets anders dan anders voor je volgende feestje: deze (éénhaps) broodjes die gevuld zijn met gestoofde kip. Super lekker en ook nog eens makkelijk om te maken! Ik maakte de broodjes met zacht deeg op basis van olijfolie. De kip stoofde ik met onze eigen Curaçao Hot Chicken mix. Die is echt perfect om de kip een lekker pittige smaak te geven.

Van dit recept maak je zo’n 20-25 kleine kipbroodjes. Heb je er meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk verdubbbelen of halveren.

Ingrediënten:

voor het deeg



  • 500 gr bloem
  • 300 ml lauwwarm water
  • 7 gr gedroogde gist OF 25 gr verse gist
  • 50 mll oijfolie
  • 10 gr suiker
  • 10 gr zout
  • 1 eigeel, om te besmeren
  • sesamzaadjes, om te bestrooien

voor de kip

  • 500 gr dijfilet, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 flinke el Curaçao Hot Chicken mix*
    (of gebruik specerijen naar keuze)
  • 100 ml water
  • 2 el (natuur-)azijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 70 gr (1 blikje) tomatenpuree
  • 2 el donkere sojasaus
  • 100 ml ketchup
  • zout en peper naar smaak

Bereiding gevulde kipbroodjes:

We beginnen dit recept met het maken van het brooddeeg. Los hiervoor als eerste de gist op in een klein beetje van het water. Laat dit samen zo’n 10 minuten staan, totdat het begint te schuimen.

Kneed vervolgens een zacht en soepel deeg van alle ingrediënten. Met een standmixer duurt dit zo’n 5 minuten en met de hand ongeveer ’n kwartier. Doe het deeg vervolgens in ’n grote kom en dek die af met plasticfolie of een natte theedoek. Laat het deeg zo een uur op een warme plek rijzen.

Ga nu verder met het maken van de vulling voor de kipbroodjes.



Bereiding van de kip

Snijd de kip in reepjes en voeg een klein beetje olie toe. Bestrooi de kip nu met de kruidenmix en wrijf deze goed in het vlees.

Verhit de olijfolie in ’n koekenpan en fruit hier de ui, de paprika en de knoflook in, totdat de ui glazig ziet. Neem nu de kip en doe die bij de ui in de pan. Bak de kip zo enkele minuten en voeg daarna het water toe.

Doe nu alle overige ingrediënten uit het lijstje bij de kip en zet het deksel op de pan. Laat de kip zo ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen, totdat het vlees in draadjes uit elkaar valt.

Haal daarna de pan van het vuur en laat de vulling wat afkoelen. Pluis de kip vervolgens door het vlees met twee vorken uit elkaar te trekken.



Tip: je kunt hiervoor ook (heel oneerbiedig, I know) een aardappelstamper gebruiken. Niet aardig, maar het werkt prima!

Gevulde kipbroodjes bakken

Nadat het deeg gerezen is, mag je het nogmaals zachtjes kneden. Verdeel het deeg daarna in 20-25 kleine bolletjes, ter grootte van een walnoot.

Doe in elk bolletje een flinke theelepel van de kipvulling en sluit het deeg goed aan de onderkant. Plaats de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nogmaals 30 minuten rijzen.

Besmeer de broodjes vervolgens met wat geklutst eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de kipbroodjes in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!



Probeer ook eens…

Ben je gek op hartige gevulde broodjes? Probeer dan ook eens onze broodjes met pittig kerriegehakt of de Antilliaanse pan será!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kipbroodjes • kleine bolletjes gevuld met kip - SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1919 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend