rasta ravioli gevuld met kip, in drie kleuren

Rasta Ravioli

door admin

Weet je welke dag het vandaag is? Het is de “World Day of Cultural Diversity”… de dag van de culturele diversiteit dus! Ter ere daarvan maakte ik deze speciale rasta ravioli. Een beetje Italië en een beetje Caribbean – precies zoals het bij ons thuis ook is!

De meesten van jullie weten het al: mijn vrouw is Italiaans. En ik kom uit Curaçao, dus is het vaak lekker fusion koken bij ons. Siciliaanse cannoli met de vulling van de Antilliaanse bolo di cashupete, of een lekkere jerk chicken pizza bijvoorbeeld.

In dit recept combineer ik traditionele Italiaanse eierpasta met ’n vulling die lijkt op die van de Antilliaanse pastechi di galiña… met gepluisde kip dus. En geloof maar dat dat lekker is! De pasta is gekleurd in de rastakleuren ‘red, gold and green’. Dat doe ik met bieten- en spinaziepoeder. Hoeft natuurlijk niet, maar het ziet er wel heel leuk uit!

Van dit recept maak je zo’n 4 porties ‘rasta ravioli’.

Video van de rasta ravioli

In deze video zie je in het (heel!) kort hoe de ravioli gemaakt worden:

Ingrediënten:

Voor de pasta

  • 100 gr semola*
  • 300 gr tarwebloem
  • 4 eieren
  • 1 tl bietenpoeder
  • 2 tl spinaziepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl zout (om te koken)

* Semola is fijn griesmeel van harde tarwe. Verkrijgbaar
bij de supermarkt en onmisbaar voor stevige pasta!

Voor de vulling

  • 300 gr kippendijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in heel kleine blokjes
  • 300 ml tomatenpulp (polpa di pomodoro)
  • 1 el donkere sojasaus
  • Optioneel: ½ fijngesneden madame Jeanette peper

En verder…

  • 50 gr roomboter
  • 1 el olijfolie
rasta ravioli gevuld met kip, in drie kleuren

Bereiding Rasta Ravioli

Begin met het maken van de vulling. Hiervoor snijd je de kippendijfilet in blokjes en deze meng je met de olie, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout en peper naar smaak. Wrijf de kruiden goed in de kip en verhit deze dan in een koekenpan op hoog vuur, totdat de buitenkant dichtschroeit.

Snijd ondertussen de ui, knoflook en paprika fijn. Zet het vuur lager en doe deze groenten bij de kip in de pan. Voeg nu ook de tomatenpulp, de sojasaus en eventueel de hete peper toe en zet de deksel op de pan. Laat de kip in ongeveer 45 minuten zachtjes gaar worden. Zet het vuur vervolgens uit en pluis de kip. Dit gaat het beste met twee vorken óf met een aardappelstamper.

Maak ondertussen de pasta. Meng de semola, de tarwebloem en de eieren tot een stevig deeg. Is het deeg te plakkerig? Voeg dan wat extra bloem toe. Kneed het deeg goed en laat het even rusten. Verdeel het vervolgens in 3 delen.

Door één stuk deeg meng je de spinaziepoeder, zodat het deeg groen wordt. Door het tweede stuk meng je de bietenpoeder, zodat het deeg rood kleurt. Het derde stuk deeg kleur je met kurkuma.

Rol het deeg vervolgens héél dun uit. Dat mag met een pastamachine of met een deegroller. Snijd het groene en rode deeg in reepjes en leg die om en om op het gele deeg. Je kunt ze ’t beste vastplakken met wat water dat je er met een kwastje opsmeert. Rol het deeg daarna (samen) nogmaals uit totdat het minder dan een mm dik is.

Ravioli vullen en koken

Maak nu hoopjes van de kipvulling en leg die met voldoende tussenruimte op de helft van het deeg. Smeer de tussenruimte in met wat water en klap het deeg dubbel als een boek. Druk de randjes goed aan en snijd de ravioli los met een mes of raviolisnijder.

Om de pasta te koken voeg je het zout toe aan 2 liter water die je in een grote pan verhit. Wanneer het water kookt, mag je de pasta toevoegen. Na zo’n 3 tot 5 minuten is de pasta ‘al dente’ en kun je het water afgieten. Maak de pasta daarna af met je favoriete saus. Omdat zelfgemaakte pasta zó lekker is, doe ik er als saus alleen wat roomboter, olijfolie, geraspte Parmezaanse kaas en peper op. Eet smakelijk!

Summary
Recipe Name
Rasta ravioli gevuld met kip, in 3 kleuren! SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1794 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend