Home Receptengezond Glazed chicken noodle soup
glazed chicken noodle soup ramen recept

Glazed chicken noodle soup

door admin

Deze glazed chicken noodle soup is snel gemaakt, maar toch het ultieme ‘comfort food’. We maken ‘m met kipfilet en lekker veel groenten. Eitje erbij en natuurlijk de bouillon van miso en sojasaus. Binnen ’n half uurtje staat ‘ie op tafel… genieten maar!

Deze soep is natuurlijk geïnspireerd op de Japanse ‘Miso Ramen’ die je in de restaurants kunt vinden. Maar dan een makkelijke versie voor thuis. Zo kun je in een handomdraai toch een lekkere, gezonde maaltijd op tafel zetten.

Je kunt trouwens eindeloos variëren met de groenten en het vlees. Misschien heb je nog komkommer of radijs liggen. Of taugé. Ook allemaal lekker in deze noodle soup! En geen trek in kip? De soep is ook heerlijk met reepjes varkensvlees of juist tofu.



Van dit recept maak je 4 porties glazed chicken noodle soup. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen.

glazed chicken noodle soup ramen recept

Ingrediënten:

Voor de kip

  • 2 kipfilets zonder vel
  • 2 el ‘dark soy sauce’
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el kristalsuiker
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 el tomatenketchup
  • zout en peper naar smaak

Voor de noodle soup

  • 800 ml water
  • 1 flinke eetlepel misopasta (supermarkt of toko)
  • een bouillonblokje (kip)
  • 1 el Japanse sojasaus (kikkoman, supermarkt)
  • 2 cm geraspte gemberwortel
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bosuitje, in ringen
  • 350 gr van je favoriete noedels
  • sambal of chili-olie naar smaak

En verder…



  • 4 champignons
  • bamboescheuten uit blik
  • 8 mini maïskolfjes (blik)
  • 2 eieren, zachtgekookt en gehalveerd
  • paksoi of andere groene groente
  • 1 winterwortel, in Julienne reepjes
  • bosuitjes, in ringetjes

Bereiding glazed chicken noodle soup

Marineer de kipfilets kort in de sojasaus, rijstazijn, kristalsuiker, paprikapoeder, tomatenketchup en voeg daarna zout en peper naar smaak toe. Verhit vervolgens wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip hier even in aan.

Voeg daarna de rest van de marinade toe. Laat het geheel zo 10 minuten sudderen, totdat de kip gaar is en de marinade is gereduceerd tot ’n plakkerig laagje. Kookt de marinade te snel in? Voeg dan af en toe ’n beetje water toe.

Zet de kip apart totdat je de glazed chicken noodle soup gaat opdienen. Kort voor ’t opdienen mag je de kipfilet in reepjes snijden.

Maak nu de bouillon voor de soep. Hiervoor verhit je het water totdat het kookt. Voeg daarna de misopasta, bouillonblokje, sojasaus, gemberwortel, knoflook en het bosuitje toe. Laat het geheel enkele minuten doorkoken en zeef de bouillon dan desgewenst. Kook vervolgens de champignons en de reepjes wortel gaar in de bouillon. Schep de groenten daarna uit de pan en verdeel ze over 4 kommen.



Kook nu de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe op ’t laatst de paksoi, bamboescheuten, baby maïskolfjes en sambal naar smaak in de pan.

Om de noodle soup samen te stellen schep je wat noedels en groenten in elk kommetje waar je eerder al de champignons in hebt gedaan.

Giet vervolgens de bouillon over de noedels en maak de schaal af met ringetjes bosui, een half zachtgekookt ei en wat van de reepjes kipfilet. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op noedels? Probeer dan ook eens deze soep met bavette en oesterzwammen of deze Caribische tjauw mien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Glazed chicken noodle soup - klaar in 30 minuten
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2340 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend