Home Receptenbijgerecht Spicy oesters met jalapeño vinaigrette
Spicy oesters met jalapeño vinaigrette. Met rode wijnazijn van Tromp en Rueb

Spicy oesters met jalapeño vinaigrette

door admin

Deze spicy oesters maak je in een handomdraai. Na het openen krijgen ze ’n beetje spicy jalapeño vinaigrette. En echt, die ís me toch lekker…

Ik zeg het maar meteen: ik ben dol op pittig eten. En als je oesters hebt, is er niets lekkerder dan ze te serveren met een pittige jalapeño vinaigrette. We gaan deze vinaigrette maken met de rode wijnazijn van Tromp & Rueb. Hierdoor kleuren de oesters niet alleen mooi roze, maar smaken ze ook extra lekker. Geloof me, dit recept is echt een smaakbom!

Tromp & Rueb Rode Wijnazijn: Een Echte Smaakmaker

Voor dit recept gebruik ik de rode wijnazijn van Tromp & Rueb. Het is niet zomaar azijn, het is azijn met pit. En door de toevoeging van wat extra druivenmost heeft de azijn een lekker zoet smaakje dat perfect past bij de pittige jalapeño in dit recept. Maar het is niet alleen de smaak die me aanspreekt, het is ook de kleur. De mooie rode kleur van deze azijn maakt de oesters écht een plaatje om te zien.

Deze azijn is echt een topper. Het geeft niet alleen een zuurtje aan je eten, maar ook een beetje zoetigheid die alles in balans brengt. En zeg nou zelf, wie wil er nu geen mooie rode oesters op tafel zetten?

Dit recept is voor 6 oesters. Je kunt het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen.

Ingrediënten:

Bereiding van de Spicy Oesters

1. Begin met het openen van de oesters. Pas op, je wilt jezelf niet snijden. Gebruik een oestermes en een theedoek voor extra grip.

2. Snijd de rode ui in héle fijne stukjes. Hoe kleiner, hoe beter – want de stukjes moeten makkelijk op de oesters passen.

3. Doe de gesneden ui in een kommetje en giet er de rode wijnazijn van Tromp & Rueb bij. Laat dit even staan zodat de smaken goed kunnen mengen.

4. Snijd de jalapeño peper in stukjes en doe die bij het ui-azijnmengsel.

5. Doe er een theelepel sumac bij. Dit geeft een extra lekker smaakje aan je vinaigrette.

6. Schep met een theelepel het ui-jalapeño-azijnmengsel op de oesters.

En klaar zijn je spicy oesters met jalapeño vinaigrette! Geniet van deze smaakbom en vergeet niet om te proosten op de leuke dingen in het leven. Eet smakelijk!

Liever een video van de oesters?

In onderstaande video zie je in minder dan een minuut hoe ik de spicy oesters maak:

Summary
Recipe Name
Spicy oesters met jalapeño vinaigrette - recept via Soulfood.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2243 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend