Home Receptendranken Antilliaanse Ponche Crema
Antilliaanse ponche crema recept + video

Antilliaanse Ponche Crema

door admin

Ponche crema, Ponche Caribe of Ponche Kuba… het zijn allemaal heerlijke drankjes die je zo kunt kopen. Maar het lekkerste zijn ze natuurlijk wanneer je ze zelf maakt! Vanaf nu steel je de show met je eigen ‘home made’ Antilliaanse ponche crema! Tip: Je kunt er ook heerlijke toetjes mee maken!

Recept uit ons boek

Dit recept is trouwens ook terug te vinden in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

De complete Antilliaanse Keuken Jurino Ignacio

Traditionele feestdrank

Deze drank wordt traditioneel geserveerd op feesten en verjaardagen. Omdat er na bereiding nog zo’n 15% alcohol in zit, is het alleen geschikt voor volwassenen. (Alhoewel de kinderen vaak slimme plannetjes bedenken om tóch aan een klein beetje van het zoete spul te komen!)

Antilliaanse advocaat

Omdat ponche crema ook gemaakt wordt met ’n flinke hoeveelheid eidooiers, wordt het weleens ‘Antilliaanse advocaat’ genoemd. Dat klopt toch niet helemaal… advocaat maak je namelijk met ei en brandewijn en ponche crema wordt gemaakt met rum, gecondenseerde melk en een klein beetje koffie.

Liever een video van de Antilliaanse ponche crema?

In onderstaande video laat ik je binnen ’n minuut zien hoe je de echte Antilliaanse ponche crema maakt:

Van dit recept maak je ongeveer een liter Antilliaanse ponche crema. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen.Ingrediënten:

  • 2 blikken gecondenseerde melk (2×400 gram)
  • 5 eidooiers
  • een snufje nootmuskaat
  • 1 dopje vanille-essence
  • 250ml (witte) rum
  • 1 shot espresso

Bereiding Antilliaanse ponche crema:

Scheid de eidooiers van de eiwitten. In dit recept worden de eiwitten niet gebruikt.

klop de eidooiers totdat ze bijna wit van kleur zijn en enkele malen in volume zijn verdubbeld.

Meng de opgeklopte dooiers daarna met de overige ingrediënten en roer het geheel goed door elkaar.Verwarm het mengsel voor de ponche crema nu ‘au Bain Marie’, totdat het 80°C is. Je hoeft de temperatuur niet te meten – je weet dat je de juiste temperatuur hebt gehaald, wanneer de eidooiers de ponche crema indikken.

Blijf gedurende het hele proces goed roeren, om te voorkomen dat de eieren veranderen in ‘scrambled eggs’.

Wanneer het mengsel zo dik is als yoghurt, is de ponche crema klaar. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en giet de ponche crema vervolgens in flessen die je afsluit met een dop.

Je kunt de flessen met ponche crema nu minstens een week (gekoeld) bewaren. Drink smakelijk!

Antilliaanse ponche crema recept + video

Probeer ook eens

Een alternatieve versie van dit drankje is de coquito. Je maakt het met een groot gedeelte kokosmelk. Houd je van koffie? Probeer dan onze ‘café al ponche‘ eens!

Summary
Recipe Name
Antilliaanse ponche crema - RECEPT + video via Soulfood.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2342 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend