Home Receptenhoofdgerechten Kipnuggets zelf maken
kipnuggets zelf maken homemade kip nuggets recept

Kipnuggets zelf maken

door admin

Kipnuggets is écht favoriet bij kinderen… en de meeste volwassenen vinden ze ook lekker. Maar de nuggets van de fastfoodrestaurants en die uit de supermarkt zijn op z’n zachtst gezegd niet ‘het beste’ wat je kunt eten. Ze worden gemaakt van slecht vlees met allerlei chemische toevoegingen. Jammer, want je kunt ze ook prima zelf maken.

En dan zijn ze dus wel verantwoord. Ik maak mijn kipnuggets altijd van kipfilet met limoen en specerijen. De limoen houdt het vlees mals en geeft ’n lekker zuurtje, zonder dat de nuggets na het bakken nat worden.

Wat is



Panko… wat is dat?

Het paneren doe ik met panko. Dat is Japans paneermeel (broodkruim) dat lekker grof en licht van structuur is. Het is met zijn mooie vlokjes veel grover dan Nederlands paneermeel. Zo krijgen de kipnuggets een SUPER krokant laagje.

Kipnuggets maken veel werk?

Nee, het is helemaal niet moeilijk om zelf kipnuggets te maken. En het duurt ook écht niet zo lang. Je maakt ze van filets die je in blokjes snijdt. Even marineren en vervolgens paneren met ’n laagje beslag en panko. Daarna kun je ze frituren in een friteuse, een klein pannetje met olie of zelfs in de frituurpan. Omdat het paneermeel soms wat stukjes loslaat kies ik bij dit gerecht voor frituren in een klein pannetje met een laag olie van zo’n 5 cm.

Dit recept is voor 4 porties kipnuggets. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen.

Ingrediënten:

  • 400 gr kipfilet
  • 2 limoenen, sap + rasp
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • optioneel: een snuf cayennepeper, voor spicy kipnuggets
  • 100 gr bloem
  • koud water
  • 150 gr panko
  • olie, om in te frituren

Liever een video?

In onderstaande video zie je in 45 seconden hoe ik de kipnuggets maak:

Bereiding homemade kipnuggets:

Snijd de kipfilet in blokjes van zo’n 3×3 cm en doe die in een schaal. Rasp de schil van de limoenen en zet deze apart. Pers de limoenen vervolgens boven de kip uit. Voeg nu het zout en de specerijen toe en laat de kip zo een uur marineren.



Meng vervolgens 100 gr bloem met koud water, totdat je een papje krijgt dat zo dik is als pannenkoekenbeslag. Doe de panko in een ander schaaltje.

Paneer de kipnuggets door ze eerst door het beslag te halen en daarna door de panko. Druk het paneermeel goed aan en leg de kipnuggets op een groot bord.



Verhit daarna de olie tot 170°C en bak de kipnuggets in ongeveer 5 minuten gaar en goudkleurig. Serveer ze met ’n sausje (b.v. mayonaise of salsa rosada) en bestrooi ze met de geraspte limoenschil. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Kipnuggets zelf maken • recept + video • SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1234 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend