Pecanbroodjes… wie kent ze niet? Lekkere gevulde broodjes met ’n zoete vulling van pecannoten en kaneel. Je kunt mij er ’s nachts voor wakker maken! En dat is nou net het probleem, want telkens als ik er trek in heb, zijn de winkels dicht.
Daarom heb ik deze snelle en eenvoudige variant voor je. Met maar ’n paar ingrediënten kun je nu zelf lekkere sticky buns maken met pecannoten. Ze zien er spectaculair uit, maar ik beloof je: ze zijn écht makkelijk te maken.

Het deeg van Danerolles
Voor dit recept maak ik gebruik van het ‘Crispy Cinnamon Swirl’ deeg van Danerolles. Dat is voor dit recept perfect, omdat er in de verpakking niet alleen deeg maar ook nog een zakje met kaneelsuiker zit. En die hebben we voor dit recept allebei nodig!
Je vindt de blikjes deeg van Danerolles in de koeling bij elke supermarkt. Het deeg is na openen meteen klaar voor gebruik. Je hoeeft het dus niet meer te kneden of te laten rijzen. Lekker snel en makkelijk!
Van dit recept maak je 10 sticky buns. Heb je er meer nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk verdubbelen.
Ingrediënten:
- 1 blikje ‘Crispy Cinnamon Swirl’ deeg
- 75 gr pecannoten
- 50 gr roomboter
- Honing, om te bestrijken
Bereiding sticky buns met pecannoten
Open het blik Cinnamon Swirl deeg en rol het deeg uit. Snijd het daarna in 10 gelijke delen. Deze zullen bijna vierkant zijn. Verdeel de vierkanten in je hoofd in drieën en snijd de buitenste ‘derden’ in reepjes van ongeveer een centimeter dik. De middelste ‘derde’ blijft intact.
Hak de pecannoten grof en houd wat achter om straks de broodjes mee te bestrooien. Doe de rest van de pecannotenstukjes in een sauspannetje en verwarm ze samen met de boter, totdat de boter is gesmolten. Open nu ook het zakje kaneelsuiker (dat in het blikje van Danerolles zat) en roer dit door de pecannoten.
Wanneer de boter nét gesmolten is, is de vuling klaar. Schep twee theelepels van de vulling op elk broodje en vouw de broodjes in visgraat dicht. Leg ze daarna op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven nu voor op 180°C en bak de sticky buns in zo’n 12-15 minuten gaar en goudkleurig. Bestrijk ze met wat honing en strooi er de overgebleven stukjes pecannoten over. Eet smakelijk!
Liever een video van de pecan sticky buns?
In onderstaande video zie je in 30 seconden hoe ik deze lekkere sticky buns maak:
Probeer ook eens…
Ben je gek op zelfgemaakte broodjes? Probeer dan ook eens onze roombroodjes met sinaasappelglazuur!
- Dit recept is tot stand gekomen i.s.m. Danerolles





Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.