Het nagerecht voor jouw kerstdiner
Wil je jouw familie of vrienden verrassen met een heerlijk veganistisch toetje om het kerstdiner goed af te sluiten? Dan is deze frisse kersen cheesecake de perfecte keuze! Makkelijk, heerlijk en natuurlijk vegan: wat wil je nog meer? Lees hieronder hoe je dit lekkere kerst toetje op tafel zet.
Vegan no-bake cheesecake
Een heerlijke vegan cheesecake waar je geen oven, maar alleen een vriezer voor nodig hebt. De koekjesbodem is gemaakt van verkruimelde koekjes en kokosolie. Het mengsel van bevroren kersen, Violife creamy en poedersuiker geeft een op en top romige vulling. De bramen zijn een frisse finishing touch. Tijd om ‘m te maken dus! Dit heb je ervoor nodig:
Ingrediënten
- 75 gram kokosolie
- 150 gram Nizza kokoskoekjes
- 250 gram bevroren kersen
- 80 gram poedersuiker
- 125 gram bramen
- 600 gram vegan alternatief voor cream cheese
(bijvoorbeeld Violife creamy original)
Wat heb je nodig?
- een vel bakpapier
- springvorm (à 20 cm)
- deegroller
- staafmixer
- ziplock zakje
Bereiding vegan no bake cheesecake
Het maken van deze heerlijke cheesecake doe je in maar vier stappen en het bereiden kost zo’n 20 minuten. Daarna moet ‘ie ongeveer een uur opstijven in de vriezer.
- Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier en smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan. Verkruimel de koekjes door ze in het ziplock zakje te doen en er met een deegroller overheen te rollen.
- Meng de verkruimelde koekjes door de gesmolten kokosolie en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk ze stevig aan zodat de bodem stevig blijft zitten.
- Pureer de bevroren kersen met een staafmixer en meng met de Violife creamy en de poedersuiker totdat het een samenhangend mengsel is zonder te veel stukjes. Schep in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Laat de cheesecake een uur opstijven in de vriezer. Snijd de zijkanten los met een mes en verwijder de vorm. Verdeel er de bramen over en tijd om te genieten!
Wil je de cheesecake van tevoren klaarmaken? Dan kan je ‘m het best in de koelkast bewaren tot ongeveer een uur voor het serveren. Zet de taart een uurtje van tevoren in de vriezer zodat je ‘m makkelijk kunt snijden bij het serveren. Geniet ervan! .
- Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.