Een vegan ontbijt met de Caribische smaken van rum, kokos en ananas? Yes, please! Deze piña colada breakfast bowl heeft ’t allemaal… Het beste? Alles is helemaal vers gemaakt én helemaal plantaardig. Ideaal om je dag goed te beginnen dus.
In dit recept gebruik ik een verse ananas. Jij ook? Let er dan op dat je de ananas écht even goed verhit. In ananas zit namelijk een enzym dat zuivel (ook plantaardige zuivel!) flink bitter maakt. Wanneer je de ananas verhit, of wanneer je ananas uit blik gebruikt heb je hier geen last van. Omdat de ananas verhit is, breekt het enzym en kan hij dus niet langer voor die rare nasmaak zorgen.
Tip: Eet jij niet persé plantaardig? Dan kun je dit recept natuurlijk ook met ‘gewone’ (Griekse) yoghurt maken!

Plantaardig alternatief voor yoghurt
We maken deze ‘breakfast bowl’ met een plantaardig alternatief voor yoghurt van Albert Heijn. Die is gemaakt van kokosmelk waardoor het superlekker en romig is! Je hebt ze in verschillende varianten (bijvoorbeeld ook gezoet en met stukjes mango!). Wij gaan in dit recept voor de ongezoete variant. Zo proef je de kokos én de ananas beter.
Het plantaardige alternatief voor yoghurt vind je in het koelschap bij Albert Heijn. Ze komen in potjes van 300 gr. Dat is genoeg voor 2 (bescheiden) porties. Wist je trouwens dat Albert Heijn een plantaardig assortiment heeft van meer dan 1.000 producten voor elk moment van de dag? Daar komen dit jaar nog eens 150 producten bij. Zo wordt ’t wel héél gemakkelijk om voor plantaardig te kiezen!
Plantaardig alternatief voor yoghurt
We maken deze ‘piña colada breakfast bowl’ met een plantaardig alternatief voor yoghurt van Albert Heijn. Die is gemaakt van kokosmelk waardoor het superlekker en romig is! Je hebt ze in verschillende varianten (bijvoorbeeld ook gezoet en met stukjes mango!). Wij gaan in dit recept voor de ongezoete variant. Zo proef je de kokos én de ananas beter.
Het plantaardige alternatief voor yoghurt vind je in het koelschap bij Albert Heijn. Ze komen in potjes van 300 gr. Dat is genoeg voor 2 (bescheiden) porties. Wist je trouwens dat Albert Heijn een plantaardig assortiment heeft van meer dan 1.000 producten voor elk moment van de dag? Daar komen dit jaar nog eens 150 producten bij. Zo wordt ’t wel héél gemakkelijk om voor plantaardig te kiezen!
Homemade Granola
Op deze breakfast bowl doe ik wat van mijn zelfgemaakte granola. Het recept daarvan vind je hier. Om het te maken gebruik ik eiwit en honing. Eet jij helemaal plantaardig? Dan heb ik er natuurlijk ook ’n vegan optie voor je bijgezet!
Van dit recept maak je 2 porties. Heb je meer of minder nodig? Dan kun je het recept gemakkelijk halveren of verdubbelen.
Ingrediënten:
- 1 potje plantaardig alternatief voor yoghurt – kokos
- 50 gr donkerbruine basterdsuiker
- 50 ml donkere rum
- Een snufje kaneel
- 100 gr ananas, in stukjes (het liefst vers, anders uit blik)
- 1 el zonnebloemolie, om in te bakken
- 80 gr (homemade) granola
- Geraspte kokos, om te bestrooien

Bereiding piña colada breakfast bowl
Verdeel het plantaardig alternatief voor yoghurt (kokos) over twee schaaltjes.
Snijd vervolgens de ananas in stukjes en verwarm de olie in een koekenpan. Doe hier de ananasstukken bij en bak ze zo’n 2 minuten, totdat ze zacht zijn. Voeg daarna de bruine basterdsuiker en de kaneel toe en bak, totdat de suiker is gesmolten. Voeg tenslotte de rum toe en zet het vuur daarna uit.
Schep de ananas met de saus in de schaaltjes en verdeel de granola er over. Maak de piña colada breakfast bowls tenslotte af met wat extra geraspte kokos. Eet smakelijk!
- Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk





Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.