Home Receptenbijgerecht Caribische aardappelpuree
Caribische aardappelpuree in samenwerking met Tromp en Rueb.

Caribische aardappelpuree

door admin

Ik heb een zwak voor aardappelpuree. Het is zo’n gerecht dat je altijd wel kunt eten, toch? Maar vandaag gaan we het anders doen. We gaan de aardappelpuree een Caribische make-over geven. Caribisch? Jazeker!

Ik geef de aardappelpuree namelijk de smaak mee van de Surinaamse aardappelchutney. Dus lekker pittige madame Jeanette peper, knoflook, komijn en kurkuma. Zo verandert het van een saaie puree naar een écht lekker gerechtje.

En het geheime ingrediënt? Dat is de Natuurtroebel Appelazijn van Tromp en Rueb. Het zuurtje daarvan doet je ook weer denken aan die lekkere Surinaamse aardappelsambal. Geloof me, dit wil je proberen!

Appelazijn natuurtroebel van Tromp en Rueb

Ik maakte dit recept in samenwerking met Tromp & Rueb. Zij maken allerlei verschillende soorten azijn die je voor een héle vriendelijke prijs in de supermarkt vindt.

Laten we het even hebben over de Natuurtroebel Appelazijn. Dit is niet zomaar een azijn, dit is een smaakexplosie in een fles. Het is een ongefilterde variant van hun succesvolle appelazijn. Ze selecteren de beste appelsap en fermenteren deze tot appelcider en vervolgens tot appelazijn.

Het resultaat? Een azijn met een zachtere en vollere smaak. En het mooiste is dat het ongepasteuriseerd is en “de moeder” bevat, de oorspronkelijke azijnzuur bacteriën. Dit draagt bij aan de hoge kwaliteit van het product. Perfect voor deze aardappelpuree dus!

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten:

Voor de aardappelpuree:

Voor het speciale mengsel:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 madame Jeanette peper, fijngesneden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma

Bereiding van de Caribische Aardappelpuree

1. Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Giet ze af en stamp ze samen met de boter, de azijn en de melk tot een fijne puree.

2. Verhit de zonnebloemolie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook en madame Jeanette peper. Voeg de komijnpoeder en kurkuma toe en roer goed door.

3. Meng dit speciale mengsel door de aardappelpuree. De puree krijgt nu een mooie gele kleur en een heerlijke geur.

4. Vet een ovenschaal in met boter en doe de aardappelpuree in de schaal. Bestrooi met de geraspte kaas en de uitgebakken spekjes.

5. Zet de schaal ongeveer 15 minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten is en er een krokant korstje op zit.

En that’s it:  je Caribische aardappelpuree is klaar! Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht bij een vlees- of visgerecht, maar kan ook prima op zichzelf staan. Eet smakelijk!

*Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Summary
Recipe Name
Caribische aardappelpuree - het lekkerste recept! SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1986 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend