Deze superlekkere pindakoekjes maak je in een handomdraai. Ze zijn een stuk makkelijker te maken dan de traditionele Antilliaanse pindaletters (lèter di pinda) maar zeker net zo lekker!
Je maakt deze koeken met pindakaas en bruine basterdsuiker. Lekker snel en met héél veel smaak dus. Ik vind het zelf ’t lekkerste om pindakaas met stukjes noot te gebruiken. Dan hebben de pindakoeken na het bakken extra bite.
Het servies van Bord&Meer
De borden die je op de foto van de pindakoeken ziet waren ’n cadeautje van Serin van Bord&Meer in Utrecht. En dat was toevallig ook de eerste winkel in Nederland die mijn kleurboek verkocht. Naar aanleiding daarvan hebben we al ’n tijd leuk contact via Instagram en een tijdje geleden vroeg ze of we wat aparte borden konden gebruiken voor de styling van ons nieuwe kookboek. Zo leuk hoe dat kan gaan!
In de winkel van Serin vind je prachtige borden die niet alleen bedoeld zijn om van te eten, maar dienen als wanddecoratie. Ze is gespecialiseerd in het maken van een ‘bordenwand’ met borden die op een bepaalde manier bij elkaar passen. Enorm leuk om te zien en weer ‘ns wat anders dan de standaard schilderijtjes.
Je vindt Bord&Meer aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Maarre… gelukkig hebben ze ook een webshop voor als je wat verder weg woont! Dankjewel voor de prachtig gekleurde borden, Serin – zoals je ziet maken we er goed gebruik van!

Het recept voor de pindakoeken
Van dit recept maak je zo’n 30-35 pindakoeken.
Ingrediënten:
- 225 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 200 gr kristalsuiker
- 200 gr bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 300 gr tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
- een snufje zout
- een snufje kaneel
- 225 gr pindakaas (liefst met nootjes)
Bereiding pindakoeken
Verwarm de oven voor op 180˚C (heteluchtoven 170˚C). Meng de roomboter en beide soorten suiker in een kom en klop dit vervolgens samen tot een romige massa.
Voeg daarna de eieren toe en klop het mengsel kort. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe. Mix dit goed door elkaar. Voeg daarna de pindakaas, het zout en het snufje kaneel toe en meng het geheel tot een zachte massa.
Bekleed nu twee bakplaten met bakpapier. Rol vervolgens balletjes ter grootte van ’n pingpongbal van het deeg en druk deze (op de bakplaat) plat met een vork. Herhaal dit, totdat het deeg op is.
Bak de pindakoeken in circa 10 minuten totdat de rand goudbruin is. Laat de koekjes tenslotte afkoelen op de bakplaat totdat je ze kan oppakken en plaats ze daarna op een rooster om verder af te koelen – Eet smakelijk!
TIP: Je kunt deze pindakoeken minstens een week bewaren in een afgesloten doos of trommel. Met een suikerklontje erbij blijven ze extra knapperig!

Probeer ook eens…
Ben je gek op zelfgebakken koekjes? Probeer dan ook eens onze roomboterkoekjes met kersen!





Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.