Home ReceptenBrood Pretzel sliders met omelet


pretzel sliders homemade pretzel rolls pretzels recept recipe

Pretzel sliders met omelet

door admin

Altijd wanneer ik in Duitsland ben geweest ga ik naar huis met ’n flinke lading pretzels of brezels. Je kunt ze daar bij elke bakker vinden. Pretzels zijn zachte, witte broodjes die eerst worden gekookt. Daardoor krijgen ze een prachtig glimmend laagje (met wat lekkere, grove zoutkorrels erop!) en een bijzondere smaak.

Eigenlijk is het raar dat de pretzels in Nederland zo lastig te vinden zijn. Pretzels of brezels worden normaal gemaakt in de vorm van een grote krakeling. Zo heb je extra veel korstjes. Lekker, maar ook een beetje lastig – want je kunt er dan niets op doen als beleg.

Daarom zijn er ook ‘pretzel rolls’. Broodjes die op dezelfde manier gekookt en gebakken worden als de traditionele pretzels, maar dan gewoon rond. Lekker en handig!

Samen lunchen tijdens de lockdown

Nu de kinderen fulltime thuis zijn en zelfs thuis hun schoolwerk moeten maken, maak ik vaker dan normaal iets lekkers voor de lunch. De ene keer pannenkoeken, de andere keer een lekkere wrap of broodjes.

Hopelijk kijken ze dan later terug op deze periode met óók nog wat fijne herinneringen. We moeten er toch maar ’t beste van maken met z’n allen, en hoe kun je dat nou beter doen dan door iedereen te verwennen met speciale broodjes?

Serviesgoed van Cornelia Servies

Om het helemaal feestelijk voor ze te maken serveerde ik de pretzel sliders op het geweldige servies uit de ‘picnic’ collectie van Yvonne Ellen. Dit Engelse merk produceert geweldig mooi (en stevig!) servies met tekeningen van dieren in pastelkleuren.

Je zou ’t niet zeggen als je de borden en bekers zo ziet, maar deze set is gemaakt van melamine en daarmee ijzersterk. Echt ideaal voor een picknick dus!

We hebben het servies cadeau gekregen van de Nederlandse webwinkel Cornelia Servies. Daar zijn ze gespecialiseerd in dit soort bijzondere bordjes, schalen en bekers. Ze verkopen naast de volledige collectie van Yvonne Ellen -dus ook die prachtige porseleinen theepotten, suikerpotten en gebaksborden! – ook serviesgoed van onder andere Pip Studio en Greengate.

Hou je ook van grappige, kleurrijke bordjes? Neem dan eens ’n kijkje in de webwinkel van Cornelia Servies. Wij worden in ieder geval héél erg vrolijk van dit mooie servies in tropische, felle kleuren!

Pretzel of broodje gezond

Wij maakten deze pretzel sliders als een echt broodje gezond: met tomaat, kaas, ham en omelet. Die omelet is trouwens ‘op z’n Frans’ gemaakt… heel snel dus! Je klutst de eieren en bakt ze dan in hele dunne laagjes in een minuut of wat gaar.

Voel je natuurlijk vrij om ander beleg te kiezen voor de pretzel rolls. Ze zijn met bijna alles (zelfs zoete dingen zoals jam!) lekker.

Van dit recept maak je zo’n 10 pretzel sliders

Ingrediënten

Voor de broodjes

  • 350 ml lauwwarm water
  • 1 zakje (7 gr) gedroogde gist
  • 30 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 450 – 500 gr tarwebloem
  • 1 eigeel, om te bestrijken
  • Grof zeezout, om te bestrooien

Voor het waterbad

  • 2 el baksoda, voor in het water
  • 2 liter water

Voor het beleg

  • 2 tomaten, in plakjes
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 10 plakjes ham
  • Plakjes kaas
  • 8 eieren
  • 2 el melk
  • 1 tl zout
  • Een bosje bieslook, fijngehakt
  • Olijfolie, om in te bakken
pretzel sliders homemade pretzel rolls pretzels recept recipe

Bereiding pretzel sliders met omelet

Meng het water met de gist en laat dit samen een minuut staan. Smelt de boter op laag vuur en meng hier het zout en de suiker door. Meng de gesmolten boter vervolgens door het water.

Voeg nu de bloem toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Is het deeg te plakkerig? Voeg dan wat meer bloem toe. Is het té stug? Dan kun je wat extra water toevoegen.

Kneed het deeg zo’n 5 minuten, totdat het goed soepel is. Plaats het daarna in een grote kom en dek die af met plasticfolie. Laat het deeg zo minstens een uur op een warme plek rijzen.

Na een uur kneed je het deeg opnieuw even. Verdeel het daarna in 10 gelijke stukken en rol ze tot bolletjes. Laat deze vervolgens nogmaals 30 minuten rijzen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Verhit ondertussen de 2 liter water totdat het kookt. Voeg hier de baksoda aan toe. Laat nu telkens 2-3 deegbolletjes in de pan glijden en kook ze zo’n 30 seconden in het sodawater. Plaats ze daarna terug op de bakplaat en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd met een scherp mes ’n snee van links naar rechts in de broodjes. Kluts het eigeel goed en besmeer de bovenkant van de pretzel rolls hiermee. Bestrooi ze tenslotte met het zeezout en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Ondertussen kun je de omeletjes maken.

Kluts hiervoor de eieren samen met de melk en het zout in een grote kom. Voeg er ook de gehakte bieslook aan toe.

Verhit telkens ’n klein beetje olijfolie in een hete koekenpan en schep hier één soeplepel van de geklutste eieren in. Als het goed is, krijg je nu een héél dun laagje ei, ongeveer zoals een pannenkoek.

Wanneer de omelet bijna gestold is, vouw je de randen naar binnen, zodat je een vierkant/rechthoek krijgt die ongeveer zo groot is als de pretzel sliders.

Wanneer de broodjes klaar zijn met bakken, snijd je ze doormidden en beleg je ze met ham, kaas, tomaat, komkommer en een omelet. Een beetje mayonaise of ketchup voor de liefhebber enne… eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op zelf broodjes bakken? Probeer dan ook eens onze heerlijke gehaktbroodjes, gevuld met pittig kerriegehakt!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Summary
recipe image
Recipe Name
Pretzel Sliders met omelet | met homemade pretzel rolls | SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 899 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend