Deze makkelijke pumpkin bars zijn de perfecte traktatie op ’n regenachtige herfstdag. Je maakt ze met gepureerde pompoen, bruine suiker en natuurlijk die overheerlijke pumpkin spice kruidenmix. De mix kun je kant en klaar kopen, maar ook prima zelf maken met ons recept!
Zodra ik de eerste pompoenen langs de weg zie, schiet mijn brein in de herfstmodus. De herfst is écht mijn favoriete seizoen… lekker fris weer, prachtige kleuren en — jawel — een heleboel ‘pumpkin spice’! Allerlei lekkers bakken met veel specerijen erin. Voor bij de thee natuurlijk. Zo ook deze heerlijke ‘pumpkin bars’.
Het beste? Je maakt er met gemak ’n hele schaal van! Zo is het geen probleem als je er meer dan eentje neemt 😉
Van dit recept maak je zo’n 36 pumpkin bars
Ingrediënten:
- 250 gr tarwebloem
- 1 zakje / 7 gr bakpoeder
- een flinke snuf zout
- 2 el pumpkin spice specerijenmix
- 3 eieren
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 50 gr kristalsuiker
- 60 ml melk
- 400 gr gepureerde pompoen
- 150 ml zonnebloemolie of arachideolie
- 1 zakje vanillesuiker of een dopje vanille essence
Om te versieren…
- 3 el honing of pannenkoekenstroop
- gehakte walnoten
Bereiding pumpkin bars
Maak als eerste de pompoenpuree door een halve kleine, ronde pompoen te koken in een laagje water. Ik snijd de pompoen het liefst in blokjes van zo’n 3×3 cm. Deze zijn in ongeveer 7 minuten gaar. Giet het water af en pureer de pompoen met een staafmixer. We hebben voor deze pumpkin bars zo’n 400 gram pompoenpuree nodig.
Neem nu een grote kom en meng daarin de tarwebloem met het zout, het bakpoeder en de specerijen. Zet dit even apart.
Meng in een andere kom de eieren met de olie, de witte en bruine suiker, vanillesuiker, melk en pompoenpuree. Klop dit met een garde goed door elkaar. Giet daarna deze ‘natte’ ingrediënten in de kom met het bloemmengsel en roer het geheel tot een glad beslag.
Vet een vierkant of rechthoekig bakblik in met boter en bekleed hem met bakpapier. Ik gebruikte een bakvorm van 25×32 cm voor deze pumpkin bars. Verwarm daarna de oven voor op 175°C.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad met een spatel. Bak de pumpkin bars in zo’n 25 minuten goudkleurig en gaar. Haal daarna het bakblik uit de oven en laat de pumpkin bars zo’n 5 minuten in het bakblik afkoelen. Til ze daarna uit het bakblik en laat ze op ’n rooster verder afkoelen (tot kamertemperatuur).
Snijd de cake in vierkantjes en versier deze pumpkin bars met wat honing of stroop en gehakte walnoten. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op gebak met pompoen? Probeer dan ook eens deze pumpkin spice slof of onze Antilliaanse pompoenpannenkoeken!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.