Home Receptengebak Red Velvet Cake
red velvet cake recept taart frosting

Red Velvet Cake

door admin

De red velvet cake is een taart met een prachtige, dieprode kleur en een heerlijke, subtiele chocoladesmaak. Met deze frosting van witte chocolade en roomkaas geeft is hij écht onweerstaanbaar lekker.

Heb je geen zin om een hele taart te maken, of wil je eens iets anders? Van dit recept kun je ook prima red velvet cupcakes maken! Je maakt het beslag voor de cupcakes op precies dezelfde manier. Het enige verschil zit ‘m in de baktijd: De cupcakes hoeven maar zo’n 25 minuten de oven in. Daarna versier je ze met een flinke toef van de frosting.

Voor dit recept gebruik je ’n bakblik van 24cm



Ingrediënten

(voor 1 red velvet cake)

  • 250 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 gr kristalsuiker
  • 6 eieren
  • enkele druppels rode kleurstof*
  • 3 el cacaopoeder
  • 375 gr bloem
  • 100 ml karnemelk
  • 1 tl vanille-extract
  • een flinke snuf zout
  • 1 tl baksoda**
  • 1 el azijn

* Gebruik voor het maken van de red velvet taart altijd GOEDE kleurstof. Poederkleurstof of kleurstof op gelbasis is het meest geschikt.

** Kun je geen baksoda vinden? Vervang die dan door 1 eetlepel/zakje bakpoeder en laat de azijn achterwege.

VOOR DE FROSTING:



  • 400 gr roomkaas (b.v. monchou)
  • 350 gr witte chocolade
  • 250 gr roomboter, op kamertemperatuur

Bereiding red velvet cake:

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet daarna een bakvorm (24 cm) in met boter of bakspray.

Klop de boter met de suiker tot een romige massa. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en meng deze door de boter. Voeg nu ook de rode kleurstof toe.

Meng vervolgens de soda, de cacaopoeder en het zout door de bloem. Voeg daarna de bloem en de karnemelk toe aan het beslag.  Voeg als laatste de vanille en de azijn toe. Roer nu het mengsel goed door elkaar met een lepel. Het is belangrijk om het beslag niet te veel op te kloppen!

Stort het beslag in de bakvorm en laat het blik een paar keer op je werkblad vallen om luchtbellen te verwijderen. Bak de red velvet taart in ongeveer 55 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen en maak ondertussen de frosting.




Witte chocoladefrosting

Voor het maken van de frosting smelt je de witte chocolade au bain marie. Let op: witte chocolade smelt al bij een temperatuur van 40 graden, dus blijf er bij!

Klop de roomkaas daarna met de witte chocolade en de boter tot een luchtig geheel. Zet de frosting voor het verwerken een half uur in de koelkast. Besmeer elke laag van de cake met een beetje frosting en zet de volgende laag erop. Besmeer vervolgens de zij- en bovenkant van de taart.

Eet smakelijk!


Ben je gek op bakken? Probeer dan ook eens deze frambozenmuffins of de Antilliaanse pindakoekjes (lèter di pinda)!



Summary
recipe image
Recipe Name
Red Velvet Cake
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1725 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend