Home Receptenhoofdgerechten Mijn 5 favoriete kip recepten
hot wings kippenvleugels recept KFC zelf maken

Mijn 5 favoriete kip recepten

door admin

Het zal je vast niet zijn ontgaan: ik kook graag met kip. Het is een fijn ingrediënt dat ontzettend veelzijdig is. Op mijn site vind je dan ook een hele collectie met kiprecepten. Van ovengebakken kip met zelfgemaakte lemon pepper tot de klassieke Antilliaanse stobá di galiña.

Toch zijn er zo recepten die er (in ieder geval voor mij) uitspringen. Die nét even beter zijn dan de rest. Wat kip betreft zijn dit ze… mijn 5 all time favourites!Roast chicken taco's tacos recept recipe Soulfood Jurino Ignacio

5. Roast chicken taco’s

Heerlijke zachte taco’s vol met groenten en natuurlijk geroosterde kip. Deze kan ik echt elke dag eten. Je zet dit gerecht binnen een handomdraai op tafel en iedereen kan kiezen wat hij/zij in zijn eigen taco doet.

Barbecue kip broodjes. heerlijk broodjes gevuld met bbq kip en saus

4. Barbecue kip broodjes

Zachte broodjes gevuld met lekkere pulled chicken. Je kunt de broodjes één voor één als bolletje vullen, maar het gaat nog gemakkelijker wanneer je ze -zoals een cinnamon bun of pandushi- oprolt. Handig om mee te nemen en heerlijk als lunch of ontbijt.

glazed chicken noodle soup ramen recept

3. Glazed chicken noodle soup

Een complete maaltijd met een Aziatisch tintje. Lekkere noodle soup met gelakte kipfilet. Met lekker veel groente en natuurlijk ’n eitje om het af te maken

Kentucky Fried Chicken KFC kip recept copycat zelf maken

2. KFC style kip

Hij mocht natuurlijk niet ontbreken in deze lijst: de fried chicken van ‘de Kolonel’. Stevig gekruid en met ’n super crispy jasje. Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die kip op deze manier niet lekker vindt. En als afwisseling kun je dit recept óók plantaardig maken. Met oesterzwammen in plaats van kip!1. Antilliaanse saté ku Batata

Het was eigenlijk geen eerlijke wedstrijd, want de Antilliaanse saté ku batata is echt mijn favoriete manier om kip te eten. Lekkere dijfilet op ’n stokje. Geserveerd met gefrituurde aardappelen en natuurlijk die speciale gele saus. Een schep met ingemaakte uitjes maakt de maaltijd helemaal af.

Natuurlijk krijg je van mij het complete recept, dus voor de saté, de aardappelen én de uien.

Trek in méér?

Kun je niet genoeg krijgen van de verschillende kiprecepten op deze site? Bekijk dan hier de hele collectie!Summary
Recipe Name
Mijn 5 favoriete recepten met kip
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2063 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend