Snelle quiche met ham, kaas en tomaat - recept via SOULFOOD.nl
Home Receptenbijgerecht Snelle quiche met ham, kaas en tomaat
italiaanse quiche met ham, kaas en tomaat recept soulfood

Snelle quiche met ham, kaas en tomaat

door admin

Deze lekkere quiche is heel eenvoudig te maken. Hij wordt gevuld met eieren, ham, kaas, tomaat en paprika. Lekker met wat groene kruiden…

Je kunt ‘m trouwens zowel warm als koud eten. Koud is hij ideaal om mee te nemen op een piknick of potluck. Enne – ookal issie érg lekker, je maakt ‘m dus in een handomdraai. Beloofd!

Het deeg van Danerolles

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van het Classic Croissantdeeg van Danerolles. Daarmee wordt de bodem lekker luchtig. Het deeg kun je in de supermarkt in de koeling vinden. Na openen van het blikje is het deeg meteen klaar voor gebruik.

Je kunt de quiche dus razendsnel maken, vullen en afbakken. Fijn voor als je ’n keer weinig tijd hebt.

Liever een video?

In onderstaande video laat ik je in 30 seconden zien hoe je deze lekkere quiche met ham, kaas en tomaat maakt:

Van dit recept maak je één quiche van zo’n 15×40 cm.

Ingrediënten:

  • 1 blikje Classic Croissantdeeg
  • 1 tomaat, in blokjes
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 3 plakken ham, fijngesneden
  • 3 eieren, geklutst
  • 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el volle melk
  • ½ tl oregano
  • 1 tl peterselie
  • Zout en peper naar smaak
italiaanse quiche met ham, kaas en tomaat recept soulfood

Bereiding quiche met ham, kaas en tomaat

Vet een quichevorm licht in met boter of olie. Open vervolgens het blikje croissantdeeg en drapeer het deeg over de vorm. Duw het deeg goed aan in de hoeken en verwijder eventueel overtollige stukjes.

Ga nu verder met het maken van de vulling. Snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes en doe die in een kom. Voeg er de fijngesneden ham en de geraspte kaas aan toe. Als laatste mogen de eieren, de melk en de kruiden erbij. Kluts het geheel goed door elkaar en maak de vulling af met zout en peper naar smaak.

Verwarm de oven nu voor op 175°C en giet daarna de vulling in de quichevorm. Bak de quiche zo’n 25-30 minuten, of totdat de vulling ook in het midden is gestold. Laat hem vervolgens iets (of helemaal) afkoelen, voordat je hem in stukken snijdt. Eet smakelijk!

Summary
Recipe Name
Snelle quiche met ham, kaas en tomaat - recept via SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1357 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend