Home Recepten Aardappelkoekjes met zalm en roomkaas
aardappelkoekjes met gerookte zalm en roomkaas recept soulfood

Aardappelkoekjes met zalm en roomkaas

door admin

Deze aardappelkoekjes met gerookte zalm en roomkaas zijn de perfecte manier om een restje gekookte aardappels op te maken. Ken je dat: je hebt aardappelen gegeten en na de maaltijd zijn er een paar in de pan blijven liggen. Net te weinig om met z’n allen van te eten, zelfs als je ze door een salade zou doen. Wat nu?

Dan maak je er natuurlijk een feestje van door ze om te toveren in zo’n heerlijk voorgerecht! Je maakt deze aardappelkoekjes van gekookte én rauwe (geraspte) aardappels. Daarop gaat een lepel lekker gekruide roomkaas en dan een roosje van gerookte zalm. Simpel, snel klaar maar oh-zo-lekker!



Dit recept is voor 4 porties (hoofdgerecht) of 6 voorgerechtjes

Ingrediënten:

  • 500 gr gekookte aardappelen
  • 2 flinke aardappelen
  • 1 ei
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout en peper naar smaak
  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • 200 gr roomkaas
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • een snufje van elk: uipoeder, knoflookpoeder, tijm, rozemarijn
  • 150 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • een scheutje olijfolie
  • 200 gr gerookte zalm, in plakjes
  • bieslook, om te garneren

Bereiding aardappelkoekjes met zalm & roomkaas

Stamp de gekookte aardappelen fijn. Rasp hierin de twee rauwe aardappelen en voeg ook het ei toe. Maar het mengsel op smaak met de kerrie, zout en peper. Je kunt eventueel ook een héél fijngesneden uitje toevoegen aan het aardappelmengsel!

Verhit telkens ‘n eetlepel zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin een stuk of 5 van de aardappelkoekjes. Dit doe je, door van het mengsel balletjes te rollen zo groot als een golfbal. Druk ze iets plat en leg ze in de hete pan. Daarna kun je ze met een spatel verder platdrukken, totdat ze ongeveer 7 mm dik zijn.

Bak de aardappelkoekjes zo aan beide kanten goudbruin en leg ze op een bord. Ga door totdat het hele aardappelmengsel op is.



Breng vervolgens de roomkaas op smaak met zout, peper en de groene kruiden. Je kunt de aardappelkoekjes samenstellen door er ‘n eetlepel van de roomkaas op te doen, een halve + een kwart cherrytomaat op te leggen en een roosje van gerookte zalm toe te voegen.

De roosjes maak je als volgt: Snijd de plakjes gerookte zalm in repen van zo’n 3 cm hoog en rol ze op. Bij mij kwam het erop neer dat ik elke plak zalm in de lengte doormidden kon snijden. Ik gebruikte per roosje twee repen zalm (oftewel één hele plak). De tweede reep kun je om de eerste heen rollen, zodat het roosje breder wordt.

Maak de aardappelkoekjes af met een scheutje olijfolie en bestrooi ze met fijngehakte bieslook – Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op gerechten met zalm? Probeer dan ook eens onze regenboog zalmspiesen!



Summary
recipe image
Recipe Name
Aardappelkoekjes met roomkaas en zalm
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2336 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend