Deze soesjes moet je een keer proberen! Je maakt ze met een vulling van custard die je mengt met heerlijke Italiaanse pistachecrème. Dat laatste kun je inmiddels gelukkig ook in Nederland vinden!
Ingrediënten:
Voor de soesjes
- 100 ml volle melk
- 100 ml water
- 100 gr roomboter
- 100 gr tarwebloem
- een snufje zout
- 4 eieren (m)
Voor de vulling
- 500 ml volle melk
- 50 gr custardpoeder
- 50 gr suiker
- 200 ml slagroom
- 100 gr pistachecrème
En verder…
- extra pistachecrème en pistachenoten óf gevriesdroogd fruit, om te versieren
Bereiding soesjes met pistache
Maak eerst de soesjes. Dit doe je als volgt: Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kook het water samen met de melk in een middelgrote pan en voeg daarna de roomboter toe. Breng het mengsel opnieuw aan de kook terwijl de boter smelt.
Meng vervolgens de bloem met het zout en voeg dit in één keer toe aan het mengsel. Roer daarna krachtig tot een bal ontstaat. Het mengsel mag een sissend geluid maken. Haal nu het pannetje van het vuur en voeg één voor één de eieren toe onder voortdurend roeren.
Let op: Pas wanneer één ei volledig is opgenomen mag je het volgende ei door het deeg mengen. Het deeg moet uiteindelijk zo dik worden als stevige pap; het mag op de bakplaat niet gaan uitlopen. Voeg tenslotte het laatste (vierde) ei daarom alléén toe wanneer het deeg nog niet uitvloeit.
Doe het deeg daarna in een spuitzak en spuit daarmee kleine toefjes op de bakplaat. (ongeveer zo groot als ’n stuiterbal)
Laat voldoende ruimte tussen de soezen over, want ze groeien nog iets! Bak de soesjes vervolgens 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de vulling. Hiervoor verwarm je de melk in een pannetje, maar houd enkele eetlepels achter. Meng de lepels melk met de custardpoeder en suiker en giet dit mengsel bij de melk in de pan.
Wanneer de melk kookt, zal het mengsel dik worden. Laat het 2 minuten koken en giet het daarna in een schaal. Dek af met plasticfolie, meng de pistachecrème erdoor en laat het helemaal afkoelen.
Klop vervolgens de slagroom stijf en meng die door de custard. Koel het mengsel enkele uren, totdat het echt koud is. Doe het daarna in een spuitzak.
Vul de soesjes door er ’n klein gaatje in te prikken en daar het pistachemengsel in te spuiten. Maak de soesjes tenslotte af met wat extra pistachecrème en wat gevriesdroogd fruit (of gehakte pistachenoten) als versiering. Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.