Het is een vraag die ik echt héél veel krijg: “Jurino, wat eet jij nou zelf op een dag?” – Veel mensen gaan er namelijk vanuit dat ik alle gerechten waar ik een video van maak zelf op eet, maar dat is echt niet zo. Soms maak ik in een korte tijd heel veel gebak. En soms moet ik voor ’n opdracht een aantal gerechten maken met hetzelfde ingrediënt. Het is dan niet zo’n goed plan om dat ook zelf allemaal op te eten. Ben je benieuwd wat ik dan wél eet? Laat me het een week voor je bijhouden…
Maandag
Maandag begin ik -zoals elke dag trouwens- met een espresso en een schaal muesli. Mijn kinderen grappen altijd dat álles daarin verdwijnt: havervlokken, chiazaad, pindakaas, banaan, kaneel… en dan een flinke schep kwark. Na het ontbijt snel even naar de sportschool en dan staat er een filmdag op de planning. We schieten vandaag 3 receptvideo’s waarvan één gerecht mijn lunch wordt: toast met avocado, ei en chili olie. Ja, dat vind ik écht zo lekker als ik in de video al zei.
Om mijn energie op peil te houden drink ik (Ierse) thee met melk en snack ik een eiwitreep weg. Rond 6 uur staat alles op beeld en dan is het tijd om de keuken weer op te ruimen. Eigenlijk heb ik nu geen zin meer om nóg een keer te koken, dus wordt het een makkelijke maaltijd: Wraps met gehakt en een hele dikke salade.
Dinsdag
Op dinsdag heb ik een aantal afspraken buiten de deur. ’s Ochtends dus snel die espresso en muesli naar binnen en dan eet ik in de auto een appel en een banaan. Lunch werd vandaag verzorgd: ik nam een pistolet met beenham, salade en honingdressing. Daarbij natuurlijk weer een kop thee. Ook ’s middags snack ik in de auto, deze keer opnieuw een eiwitreep. Ik ben pas rond etenstijd thuis en vandaag kookte mijn vrouw voor ons… een favoriet bij ons thuis: De saoto (soep) naar het recept van Def Rhymz.
Woensdag
Woensdag begin ik… nou ja, dit weet je al he? Ik ben echt een hele saaie ontbijter. En ook vandaag is het voor ons een filmdag. Dus snel naar de sportschool en daarna aan het werk! Deze keer werk ik samen met een collega TikTokker en we maken samen een kleurrijke mocktail en traditionele, Antilliaanse pompoenpannenkoeken. Van de laatste eet ik er twee als tussendoortje.
Voor de lunch een keer snel en makkelijk twee bruine boterhammen met kaas en hummus en in de middag neem ik een kiwi en een stuk ananas als tussendoortje. Wanneer het al ’n tijdje donker is zijn de opnames klaar en ruim ik de keuken op. Ook vandaag heeft niemand meer zin om het avondeten te bereiden, dus bestellen we ’n keer sushi. Kids blij, dat is écht hun favoriet!
Donderdag
Donderdag start ik opnieuw met mijn espresso en muesli en daarna staat de hele dag in het teken van… friet. Voor een fabrikant van diepvriesfriet maakte ik zes recepten en die moeten allemaal worden verfilmd. Dat is heel leuk om te doen, maar na 3x friet bakken op één dag word je wel een beetje weeïg van de lucht. Conclusie: Ik zou niet graag in een snackbar werken.
Aan het eind van de ochtend snaai ik ’n paar happen stoofvlees weg die ik in één van de recepten gebruikte. Ik lunch dan wel weer heel braaf: toast met hummus en zongedroogde tomaten. Nog 2 video’s te gaan en ook nu gaan we weer friet bakken. In de loop van de dag heb ik bij alle recepten een paar frietjes gestolen, dus we kunnen stellen dat dat samen een hele portie was. Eindstand: ’s Avonds geen honger meer. Mijn avondeten bestaat uit sperziebonen met kippenvleugels. Uit de oven, want die friteuse kan ik even niet meer zien.
Vrijdag
Op vrijdag mag ik van mijn vrouw niet nóg een keer dezelfde saaie muesli eten. Zij steekt daar een stokje voor en maakt toast met scrambled eggs en ham voor me. Geen slechte deal! We drinken samen een espresso en dan gaan we naar de groothandel om inkopen te doen voor de workshop van morgen. We gaan Antilliaanse ‘Bolo di Cashupete’ (cashewnotentaart) maken en daarvoor koop ik een goeie 10 kilo aan cashewnoten.
In de groothandel kijk ik altijd mijn ogen uit naar de bijzondere groentesoorten: aardappels met rode stippen… paarse bloemkool… en vandaag scoorde ik zelfs een zwarte truffel! Ik kon op de terugweg niet van de boodschappen afblijven en dus snackte ik op een peer en een stuk blauwe kaas. (Ik heb in de auto allerlei bestek liggen voor dit soort uhh… noodgevallen) Voor de lunch at ik een lahmacun en daarbij dronk ik -hoe kan het ook anders- een flesje ayran. ’s Avonds verwerkte ik de zwarte truffel in een heerlijk bordje spaghetti al tartufo en daarbij aten we een salade met reepjes rundvlees en lekker veel groenten.
Zaterdag
Zaterdag gaan we ’s ochtends weer voor muesli en daarna ga ik op weg naar de kookstudio in de Markthal in Rotterdam. Vandaag geef ik een workshop! Voordat de cursisten om 13:15 uur binnenkomen, haal ik op de markt een Indonesisch pasteitje met kip, doperwten en wortel. In de pauze om 15:00 uur neem ik -samen met de deelnemers- één van de ‘foute snacks’ die we serveren, namelijk een donut. Om half vijf is de workshop afgelopen en trekken mijn assistent en ik nog ’n uur uit om de kookstudio weer netjes schoon te maken.
Ondertussen nemen we een plakje van de cake die ik voor noodgevallen extra bak. En vooruit, nog een appel en een handvol gemengde noten die we beneden in de Markthal kochten. Omdat ’t zo laat werd besloten we ook in Rotterdam te blijven eten: Japanse ramen noodles. Dit blijft echt mijn favoriete comfort maaltijd buiten de deur!
Zondag
Op zondag slaap ik uit tot 9 uur. We ontbijten met broodjes, sinaasappelsap en thee. Gezellig samen met het hele gezin! Het is vandaag de bedoeling dat ik niet werk, maar ik betrap mezelf er toch op dat ik hier en daar nog ’n mailtje schrijf en een voice over inspreek. Oeps! Vandaag serveert mijn jongste dochter haar beroemde chocolate chip cookies bij de thee. Ik pak er één teveel en sla de lunch daarom maar over.
Rond 3 uur snack ik een eiwitreep, twee sinaasappels en een cracker met kaas weg. Dat dan weer wel. Vandaag sport ik lekker ’n keer in de middag en ’s avonds kook ik een uitgebreid diner: gevulde paprika’s met gehakt en kaas, fried rice en als toetje een dikke schaal tiramisù. Want morgen is het weer maandag…
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.