Home Receptengebak Hartige taart met champignons en gehakt


hartige taart gehakt champignons recept

Hartige taart met champignons en gehakt

door admin

Dit is ‘n echt herfstgerecht! Deze hartige taart maak je met verschillende soorten champignons, lekker gekruid gehakt en een ‘hot water crust’. Dat is de snelle en minder vette versie van ‘n taartdeeg.

Natuurlijk kun je voor dit recept ook kant en klaar deeg voor hartige taarten gebruiken. Die vind je in de vriezer van de supermarkt. Dat is nóg makkelijker!



Vegan versie van de hartige taart

Van deze hartige taart maak je gemakkelijk een vegan versie door het gehakt te vervangen door vega-gehakt, margarine in plaats van roomboter te gebruiken en het ei om te besmeren achterwege te laten. Je kunt de taart eventueel ook met wat olie insmeren voor het bakken.

Van dit recept maar je één hartige taart van zo’n 24 centimeter doorsnee. Dat is genoeg voor 6 porties.

Ingrediënten:

voor het deeg

  • 100 gr roomboter
  • 450 gr tarwebloem
  • 1/2 tl zout
  • 250 ml kokend water
  • 1 eigeel, om te bestrijken

voor de vulling



  • 2 el olijfolie
  • 500 gr half om half gehakt
  • 200 gr gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld champignons, kastanjechampignons en oesterzwammen)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ l komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak

Bereiding hartige taart met champignons en gehakt

Begin met het maken van de vulling. Snijd de paddenstoelen in plakjes en snipper de ui. Pers de knoflookteentjes uit. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en fruit hier de ui in, totdat deze glazig ziet. Voeg daarna de paddenstoelen en knoflook toe en bak het geheel enkele minuten. Zet dit vervolgens apart.

Bak nu het gehakt rul met het paprikapoeder, de komijn en zout en peper naar smaak. Voeg het gehakt bij de paddenstoelen.

Verwarm de oven nu voor op 180°C en vet een taartvorm in met boter. Bekleed de bodem van de bakvorm vervolgens met bakpapier.

Nu kun je het deeg maken. Breng hiervoor het water aan de kook en meng hier de roomboter door. Meng vervolgens de bloem met het zout.



Wanneer het water kookt, voeg je dit in één keer toe aan de bloem en roer je goed met een lepel. Op een gegeven moment kun je niet meer roeren en zul je verder moeten kneden met je handen.

Let op: het deeg kan nu nog érg heet zijn!

Kneed het deeg tot een soepele bal en verdeel hem in 2/3 en 1/3 deel. Neem het 2/3 deel van het deeg en rol dit uit tot een lap van zo’n 5mm dik en bekleed hier de taartvorm mee. Stort vervolgens de vulling in de bakvorm.

Rol nu ook het andere gedeelte van het deeg uit om een ‘deksel’ te maken. Leg deze op de taart en prik in het midden een gaatje. Je kunt de randen van de taart nu omrollen, zodat de hartige taart straks goed dicht blijft.

Besmeer de bovenkant van de hartige taart en bak hem vervolgens in zo’n 40-50 minuten gaar en goudkleurig. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op gerechten met gehakt? Probeer dan ook eens onze gyoza of deze Antilliaanse pasteitjes met gehakt!



Summary
recipe image
Recipe Name
Hartige taart met champignons en gehakt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1923 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend