Deze bruschetta met perzik en burrata is écht next level. Niet alleen een plaatje om te zien, maar ook heerlijk van smaak. De combinatie van de zoete perzik en honing, de creamy burrata en de pittige basilicum en ui is echt hemels. Het fijnste? Het is een super eenvoudig recept dat binnen no time op tafel staat!
De ingemaakte rode ui kun je gemakkelijk maken met het recept op onze site. Ik heb zelf altijd ’n potje in de koelkast staan. Want op bijna elk gerecht kun je wel wat extra van hun kleur en smaak gebruiken, toch?
Liever een video van de bruschetta?
In onderstaande video kun je in minder dan een minuut zien hoe ik de bruschetta maak:
Kies een lekker brood
Bruschetta is de Italiaanse naam voor getoast brood. Dit kan op de barbecue of grill, maar ook in de oven. Dit gerecht valt of staat echt met het brood. Je kunt natuurlijk ‘gewoon’ een boterham nemen, maar alles komt ’t beste tot zijn recht op ’n dikke plak zuurdesem brood. In de video gebruik ik witbrood, maar bruin of volkoren kan natuurlijk ook.
Door het brood in dikke plakken te snijden heb je aan één sneetje genoeg en is je bruschetta straks sterk genoeg om al die toppings te dragen.
Dit recept is voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 dikke plakken brood
- 1 perzik
- 2 el olijfolie
- 1 burrata (125gr)
- 20 blaadjes spinazie
- 2 el honing
- 10 blaadjes basilicum
- wat ringetjes ingemaakte rode ui
- zout, peper en ‘hot sauce’ naar smaak
Bereiding van de bruschetta
Snijd twee plakken van het brood en verdeel de perzik in partjes. Giet hierover wat olijfolie aan beide kanten en grill zowel het brood als de perzik. Het brood, totdat het helemaal getoast is en de perzik totdat die mooie strepen krijgt.
Nu is het tijd om de bruschetta samen te stellen. Leg op elke plak brood wat blaadjes spinazie en verdeel daar bovenop de burrata. Nu kun je zout, peper en ‘hot sauce’ naar keuze toevoegen.
Maak de bruschetta daarna af met de partjes perzik, ringetjes ingemaakte rode ui en basilicumblaadjes. Als laatste giet je er wat honing over en… eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.