Als je op zoek bent naar ’n makkelijke, snelle en zéér verslavende snack dan heb je ‘m bij deze gevonden… deze churro bites zijn namelijk echt hemels! En je maakt ze ook nog ‘ns in een handomdraai. Maak nu zelf deze mini churros in een laagje suiker met kaneel. Comfort food op z’n best!
We hebben deze maanden heel wat moeten missen. Eén van die dingen is de jaarlijkse kerstmarkt. Lekker door de kou schuifelen langs de kraampjes en van alles ’n portie bestellen om te delen. Een slokje chocomel, een hapje van de Schaumküsse in een gekke smaak… en natuurlijk ’n churro! Bonuspunten als het écht koud is en de damp er nog vanaf komt.
Churros en churro bites
Churros zijn trouwens ’n Spaanse uitvinding. Al gaan er ook weer verhalen dat het idee van oorsprong Chinees is. Hoe dan ook, je vindt de churros in de Spaanse, Portugese en Latijns-Amerikaanse keuken terug. Het zijn gefrituurde ‘koekjes’ van zoet deeg.
Meestal worden de churros gerold in een mix van suiker en kaneel. En ik vind ze zo ‘simpel’ ook het lekkerste. Je kunt ze ook dopen in chocolade(ganache), karamelsaus, honing of frosting. Net wat je het lekkerste vindt.
Bewaren is mogelijk, maar warm en versgebakken zijn de churro bites toch écht het lekkerste.
Van dit recept maak je ’n flinke schaal churro bites, genoeg voor 4 porties
Ingrediënten:
- 75 gr roomboter
- 250 ml water
- 1 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- een snufje zout
- 150 gr tarwebloem
- 1 (groot) ei
- zonnebloemolie, om in te frituren
- suiker en kaneel, om te bestrooien
![churro bites churros spaans recept](https://soulfood.nl/wp-content/uploads/2021/02/website2-1.jpg)
Bereiding churro bites
Meng de suiker en kaneel (laatste in de ingrediëntenlijst) in een schaaltje en zet dit apart.
Meng de roomboter met het water, de suiker en de vanillesuiker in een pan en breng dit samen aan de kook. Voeg het zout toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg nu in één keer de bloem toe en roer stevig met een houten lepel, totdat alle klontjes zijn opgelost en je een zacht en soepel deeg krijgt. Zet het vuur lager en laat het deeg enkele minuten koken, terwijl je steeds goed blijft roeren.
Let op: het is belangrijk dat het deeg goed gaar is! Laat het dus zeker zo’n 5 minuten zachtjes koken. Doe je dit niet, dan worden de churro bites minder luchtig.
Haal de pan van het vuur en leg het deeg in een kom. Laat het zo twee minuten afkoelen. Voeg dan het ei toe en roer het deeg goed met een houten lepel, totdat het ei helemaal is opgenomen. Dit duurt even en het lijkt eerst alsof het niet lukt… maar blijf doorroeren, het komt écht goed!
Doe het deeg nu in een spuitzak en gebruik een grote, stervormige spuitmond om het deeg straks in de olie te spuiten.
Verhit een pannetje met een laag zonnebloemolie tot 175 graden. Het is ’t beste, wanneer de olie een laag van minstens 3 cm vormt.
Spuit met de spuitzak stukjes deeg in de hete olie. Je kunt het deeg op de gewenste lengte afknippen met een schone schaar. Ik knip het deeg af wanneer het 3 cm uit de spuitmond steekt.
Frituur de churro bites zo in enkele minuten gaar en goudbruin. Laat ze even uitlekken in een zeef of vergiet en rol ze daarna door het mengsel van suiker en kaneel. Serveer de churro bites warm – eet smakelijk!
![](https://soulfood.nl/wp-content/uploads/2021/02/website3-1.jpg)
Probeer ook eens…
Ben je gek op zoete recepten? Probeer dan ook eens onze frambozen en passievrucht muffins!
![recipe image](https://soulfood.nl/wp-content/uploads/2021/02/snippet-4.jpg)
![1star](https://soulfood.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://soulfood.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://soulfood.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://soulfood.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://soulfood.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.