Home Receptengezond Maaltijdsalade met asperges en tostones
maatijdsalade met asperges en tostones soulfood jurino

Maaltijdsalade met asperges en tostones

door admin

Van tijd tot tijd vind ik ’t heerlijk om voor het avondeten een maaltijdsalade te maken. Goed gevuld met allerlei lekkers en dus meteen klaar. Deze salade heeft zowel een Nederlands als een Caribisch tintje: ik maakte ‘m namelijk met Limburgse witte asperges, krieltjes én tostones. Tostones zijn dubbelgebakken schijfjes groene bakbanaan.

Ze smaken nog ’t meest als chips, dus totaal niet zoet. Ik kruidde ze deze keer met onze The Original’ kruidenmix, maar je kunt ze eventueel ook op smaak brengen met peper, zout en knoflookpoeder.

Van dit recept maak je een maaltijdsalade voor 4-6 personen



Ingrediënten:

  • 400 gr krieltjes met schil
  • 1 groene bakbanaan, in schijven
  • 1 tl ‘The Original kruidenmix*
    (of vervang door peper, zout en knoflookpoeder)
  • 3 eieren, hardgekookt
  • 1 potje (300 gr) limabonen
  • 100 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 gr ingemaakte rode uien
  • 400 gr witte asperges
  • 1 el olijfolie
  • het sap van ½ limoen
  • zout en peper naar smaak
  • een takje versgehakte peterselie

Voor de vinaîgrette

  • 3 el olijfolie
  • het sap van ½ limoen
  • ½ tl mosterd
  • 1 tl honing
  • zout en peper naar smaak
maatijdsalade met asperges en tostones soulfood jurino

Bereiding maaltijdsalade met asperges en tostones

Begin met het koken van de krieltjes en de eieren in licht gezouten water. De eieren zijn na 10 minuten klaar en de krieltjes na 12-15 minuten. Laat de eieren en de krieltjes uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur. Laat ook de limabonen goed uitlekken.

Schil de groene bakbanaan en snijd deze in schuine plakken van ongeveer een centimeter dik. Kruid ze met onze kruidenmix of gebruik je eigen kruiden.

Verhit daarna wat olie of boter in een koekenpan en bak de bananenschijven hierin, totdat ze goudbruin kleuren. Haal ze daarna uit de pan en druk ze plat met een schoteltje, totdat ze nog zo’n 5 mm dik zijn. Bak ze daarna opnieuw in de koekenpan, totdat beide kanten mooi goudkleurig zijn. Snijd de tostones tenslotte doormidden.



Schil nu de asperges vanaf net onder de kop en snijd ze in schuine stukken van zo’n 3 cm. Verhit de olijfolie op hoog vuur en bak hier de asperges enkele minuten in, totdat deze iets beginnen te kleuren. Maak de asperges tenslotte op smaak met het limoensap, zout en peper.

Stel de maaltijdsalade samen door de krieltjes op ’n groot bord te mengen met de tostones, de limabonen, de gebakken asperges, de cherrytomaten en de (gehalveerde) gekookte eieren. Bestrooi het geheel met de gehakte peterselie.

Maak tenslotte de vinaîgrette door alle ingrediënten uit het tweede lijstje goed door elkaar te mengen. Giet dit over de maaltijdsalade en maak het geheel af met zout en peper naar smaak. Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Maaltijdsalade met asperges en tostones
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1514 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend