Home Receptenhoofdgerechten Macaroni and Cheese
macaroni and cheese mac & cheese recept Amerikaans Soul Food

Macaroni and Cheese

door admin

Macaroni and cheese is een garantie dat de kinderen hun avondeten opeten. De echte Amerikaanse ‘Mac & Cheese’ is een bijgerecht dat bestaat uit heerlijk zachte pasta met kaassaus — die maak je natuurlijk zonder pakjes en zakjes. En vooruit, laten we het bij ‘t maken van de saus niet al té gek maken met de hoeveelheid kaas. Zo kan hij doordeweeks ook een keertje…

Je kunt er bij dit recept voor kiezen om de laatste stap over te slaan. Dan hoeft de Mac & cheese niet in de oven. Net zo lekker en ‘smooth’, alleen mist hij dan het knapperige korstje. Net wat je zelf het lekkerste vindt.

Recept uit ons kookboek

Dit is één van de recepten uit ons kookboek ‘Soulfood & Spaghetti‘. In dat boek vind je maar liefst 150 NIEUWE recepten uit onze Carbisch-Italiaanse keuken. Wist je trouwens dat het boek naast alle klassieke Soulfood en Italiaanse recepten ook ’n uitgebreid vegetarisch én een vegan hoofdstuk heeft?



Via onderstaande afbeelding kun je alle info over Soulfood & Spaghetti bekijken:

Welke kaas voor de Macaroni and cheese?

Voor de lekkerste Macaroni and cheese gebruik je het liefst geraspte Cheddar kaas. Deze kun je als blok of al geraspt kopen in de supermarkt. Let op: de plakjes ‘Cheddar’ smeltkaas dit per stuk in plasticfolie verpakt zijn, zijn voor dit recept NIET geschikt. Kun je de Cheddar niet vinden, of heb je geen zin in extra boodschappen? Dan kun je ook prima ‘Hollandse’ belegen kaas gebruiken. Dat smaakt ook prima!

Dit recept is voor 4 porties Macaroni and cheese

Ingrediënten:

  • 350 gr macaroni
  • 1 el zout
  • 50 gr roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 40 gr tarwebloem
  • ½ tl paprikapoeder
  • een snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • 500 ml melk
  • 200 gr geraspte Cheddar kaas
  • (+ 150 gram extra, als je de Mac & Cheese in de oven wilt zetten)

Liever een video?

In onderstaande video zie je in 45 seconden hoe ik de Mac & Cheese maak:

Bereiding Amerikaanse Mac & Cheese

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek twee minuten van de kooktijd af. Ondertussen heb je tijd om de saus te maken.



Verhit hiervoor de boter in een koekenpan op laag vuur. Fruit hierin de ui, totdat deze glazig ziet. Voeg paprikapoeder, nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe. Doe nu de bloem in de pan en roer het geheel goed door. Laat de bloem zo in twee minuten gaar worden.

Voeg nu de melk toe en roer het geheel stevig door met een garde. Zet het vuur nu hoger en breng de saus aan de kook. Je zult merken dat de saus indikt wanneer hij begint te koken. Als de saus twee minuten heeft gekookt en wat is ingedikt roer je de kaas erdoor. Blijf roeren, totdat alle kaas gesmolten is en de saus weer glad is.

Als het goed is, is de macaroni nu gekookt. Giet het water van de macaroni af. Voeg de bijna gare macaroni toe aan de saus en breng het geheel opnieuw aan de kook. Laat de macaroni zo nog twee minuten in de kaassaus koken en haal de pan daarna van het vuur.



Je kunt de Macaroni and Cheese zó serveren, of nog even in de oven zetten voor ’n knapperig korstje. In het laatste geval verdeel je de extra 150 gr Cheddar kaas over de macaroni en je plaatst de pan zo’n 10 minuten onder de grill op 200°C.

Laat de mac ‘n cheese enkele minuten afkoelen voordat je hem serveert. – Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Macaroni and cheese / mac & cheese - het lekkerste Amerikaanse recept
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1814 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend