Home *gratis recepten Sopi di kabritu – soep met geitenvlees
sopi di kabritu antilliaanse soep met geitenvlees antilliaans-eten.nl jurino

Sopi di kabritu – soep met geitenvlees

door admin

Sopi di kabritu is een traditionele, Antilliaanse soep. Het wordt gemaakt met geitenvlees. Dat is voor mensen die het niet gewend zijn een beetje vreemd idee. Je kunt het in Nederland immers niet zomaar bij de supermarkt kopen.

Geitenvlees is qua smaak het meest te vergelijken met lamsvlees. Echter is geit ’n stuk minder vet. Je kunt geitenvlees voor de sopi di kabritu vaak vinden bij de halalslager.Feest-soep

De sopi di kabritu wordt op de Antillen vaak gegeten bij belangrijke gebeurtenissen, zoals b.v. een bruiloft. Het is een traditioneel feestgerecht dat bij veel mensen in de smaak valt.

Ingrediënten

 • 1 kg geitenvlees
 • 1 rode paprika, in blokjes
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 maïskolven
 • een bosje bladselderij
 • 2 tomaten, in blokjes
 • 3 bouillonblokjes (rund of geit)
 • 300 gr zoete aardappel
 • 250 gr pompoen
 • 1 groene bakbanaan
 • azijn, om het vlees te wassen
 • optioneel: vermicelli
 • optioneel: 1 madame Jeanette peper

Bereiding van sòpi di kabritu:

Snijd het geitenvlees in stukjes (of vraag aan de slager om dit te doen) – Voor deze soep kun je het beste vlees gebruiken waar nog stukjes bot in zit. De gelatine uit de botten zorgt voor de beste ‘sòpi’!

Was het vlees daarna met azijn en spoel het daarna af met water.

Verhit dan de olie in een koekenpan en bak de stukjes vlees hier samen met de ui en één van de bouillonblokjes kort in, zodat de buitenkant dichtschroeit.Neem dan een grote pan en verwarm hierin 1,5 liter water totdat het kookt. Voeg daarna de overige twee bouillonblokjes toe en laat deze oplossen in het water. Doe de stukjes vlees in de bouillon. Schep eventueel het schuim dat ontstaat van de oppervlakte.

Snijd daarna de groenten in stukjes en voeg deze toe aan de soep. Laat de soep vervolgens zo’n anderhalf uur koken, totdat de stukjes vlees zacht en gaar zijn. Snijd dan de pompoen, de groene bakbanaan de zoete aardappel en de maïskolven (vers of uit blik) in grove stukken. Voeg deze groenten daarna ook toe aan de soep. Laat de soep zo nogmaals 30 minuten koken.

Voeg daarna eventueel vermicelli en madame Jeanette peper toe en kook het geheel nogmaals 5 minuten. – Eet smakelijk!

TIP: Je kunt de soep prima 3 dagen in de koelkast bewaren. De soep smaakt ‘de volgende dag’ natuurlijk nóg lekkerder!Ingrediënten vervangen

De meeste ingrediënten in deze soep zijn te vervangen, wanneer je ze niet kunt vinden of bijvoorbeeld niet kunt eten. De groene bakbanaan is soms moeilijk te vinden. Deze groene variant smaakt echter (nog) niet naar banaan, maar naar aardappel. Een ‘gewone’ vastkokende aardappel is dus een prima vervanging voor de banaan.

De zoete aardappel en de pompoen zijn onderling ook met elkaar te vervangen. Kun je de één niet vinden, voeg dan een dubbele hoeveelheid van de ander toe.


Probeer ook eens

Ben je op zoek naar meer recepten met geitenvlees? Probeer dan ook eens onze kabritu stobá. Een lekker broodje voor bij deze soep is onze ‘pan di fornu‘.

Summary
Recipe Name
Sopi di kabritu - Antilliaanse soep met geitenvlees
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 918 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend