Home Receptengebak Hazelnoot mousse taart


hazelnoot mousse taart hazelnootpasta bonne mamana

Hazelnoot mousse taart

door admin

Wil je ‘n decadent recept? Dan ben je aan het goede adres! Deze hazelnoot mousse taart is echt zó onweerstaanbaar lekker… je maakt ‘m met een koekjesbodem en een vulling van hazelnootpasta en slagroom. Een laagje ganache erover en you’re in chocolate heaven!

Voor deze taart maakte ik gebruik van de hazelnootpasta van Bonne Maman. Deze is nieuw in het assortiment! Het beste? Deze hazelnootpasta bevat maar liefst 20% hazelnoten en géén palmolie. Dat is nog eens lekker!



Dit recept is voor één taart van 22 cm doorsnede

hazelnoot mousse taart hazelnootpasta bonne mamana

Ingrediënten:

voor de bodem

  • 250 gr kaakjes / biscuits
  • 100 gr roomboter, gesmolten

voor de vulling

  • 2 ½ tl gelatinepoeder*
  • 4 el koud water
  • 225 gr hazelnootpasta
  • 350 ml slagroom

*of gebruik agar agar voor een vegetarische versie. Let op: hier heb je minder van nodig!



en verder…

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • hazelnoten, om te versieren

Bereiding hazelnoot mousse cake

Maak als eerste de bodem van de taart door de koekjes in een blender of keukenmachine te vermalen tot kruimels. Voeg daarna de boter toe en meng dit goed door de koekkruimels. Bekleed een taartvorm met bakpapier en druk hier het mengsel voor de bodem stevig in. Even aandrukken met een lepel maakt de bodem extra stevig.

Zet de taartbodem in de koelkast terwijl je verdergaat met het maken van de mousse.

Hiervoor meng je de gelatine met het koude water. Laat dit zo’n 5 minuten staan. Verhit ondertussen de hazelnootpasta met de helft van de slagroom in een klein pannetje. Zet het vuur uit wanneer het mengsel bijna kookt. Voeg hier nu de gelatine aan toe en laat het mengsel op kamertemperatuur komen.



Klop de andere helft van de slagroom daarna stijf. Spatel vervolgens de helft van het hazelnootpasta-mengsel door de slagroom. Roer voorzichtig en spatel vervolgens ook de rest erdoor. Stort de mousse op de taartbodem en strijk hem daarna glad. Zet de taart nu nogmaals in de koelkast.

Laat de mousse nu minstens 3 uur in de koelkast staan, zodat hij goed kan opstijven. Een nacht is nóg beter!

Als laatste maak je de ganache door de chocolade met de slagroom op héél laag vuur te smelten. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en giet het daarna over de gekoelde taart. Zet de taart voor de derde maal in de koelkast, zodat ook de ganache kan opstijven.

Versier de hazelnoot mousse taart tenslotte met stukjes hazelnoot en serveer hem in punten. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op recepten met chocolade? Probeer dan ook eens deze churro bites of de Antilliaanse bolo di chukulati!



Summary
recipe image
Recipe Name
Hazelnoot mousse taart • recept met hazelnootpasta van Bonne Maman
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 238 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Probeer ook eens...

Translate »
Send this to a friend