Home Receptenhoofdgerechten Pad Thai • gebakken rijstnoedels met kip
Pad thai gai rijstnoedels met kip roerbak recept

Pad Thai • gebakken rijstnoedels met kip

door admin

Pad thai met kip (of phad thai gai) is een gerecht dat — natuurlijk — uit de Thaise keuken komt. Nou ja… in Thailand wordt het dus veel gegeten en verkocht in kraampjes langs de weg. Van oorsprong is het volgens de encyclopedie óf een Vietnamees óf een Chinees gerecht.

Pad Thai is inmiddels in zo’n beetje de hele wereld bekend. Helemaal terecht, want deze gebakken rijstnoedels met kip en speciale saus zijn ook gewoon onweerstaanbaar lekker.

Wij maken onze versie van de Pad Thai met kip, maar je kunt pad Thai ook prima maken met reepjes rundvlees, garnalen of een vleesvervanger. Zo lang je begint met de rijstnoedels, groenten en de saus met tamarinde en sojasaus zit je goed.



Vegan alternatief voor Pad Thai

Eet jij helemaal plantaardig? Vervang de kip in deze pad Thai dan door je favoriete vleesvervanger (ik zou gaan voor seitan of kipstuckjes) en de vissaus voor Japanse sojasaus. Het ei kun je achterwege laten of vervangen door ’n stukje ‘scrambled tofu’.

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 el tamarindepasta*
  • 2 el palmsuiker / Gula Djawa, geraspt
  • 1 el azijn
  • 1 el (Thaise) vissaus
  • zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 200 gr kippendijfilet, in plakjes
  • 1 ei
  • 250 gr rijstnoedels, gekookt volgens de verpakking
  • 1 winterwortel, in dunne reepjes
  • een handje rode kool, fijngesneden
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1 limoen, in partjes
  • 3 el gr pinda’s, tot kruimels gemalen
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 100 gr taugé

*Kun je écht geen tamarindepasta vinden? Gebruik dan 2 eetlepels limoensap.

Pad thai gai rijstnoedels met kip roerbak recept

Bereiding Pad Thai

Verwarm een sauspannetje op laag vuur en meng hierin de tamarindepasta, palmsuiker, azijn en vissaus. Blijf roeren totdat de palmsuiker is opgelost. Haal de pan daarna van het vuur en laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.



Kook de rijstnoedels ondertussen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze vervolgens onder koud, stromend water en laat ze uitlekken.

Verhit daarna wat olie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur en bak hier het ei in, terwijl je blijft roeren. Wanneer je een ‘scrambled egg’ hebt, schep je deze uit de pan en zet je hem even apart.

Verhit opnieuw wat olie en bak hier de ui en knoflook in, totdat ze wat kleur krijgen. Doe de kippendijfilet in de pan en zet het vuur hoger. Bak de kip in enkele minuten gaar en goudkleurig. Doe daarna het ei terug in de pan bij de kip.

Voeg nu ook de saus die je eerder voor de Pad Thai hebt gemaakt en de sojasaus bij de kip in de pan. Ook de noedels, wortel en rode kool mogen in de pan. Roerbak het geheel vervolgens in enkele minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de taugé toe, roer het door ’t gerecht en haal de pan daarna van het vuur.



Serveer de Pad Thai met een partje limoen, ringetjes bosui en wat van de gemalen pinda’s. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op gerechten met kip? Probeer dan ook eens deze Senegalese Chicken Yassa of onze Antilliaanse stobá di galiña.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pad thai • gebakken rijstnoedels met kip en groenten / SOULFOOD.nl
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 2094 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend