Home ReceptenBrood Pittige gehaktbroodjes met kerrie
pittige gehaktbroodjes saucijzenbroodjes worstenbroodjes recept jurino

Pittige gehaktbroodjes met kerrie

door admin

Deze heerlijke gehaktbroodjes vul je al vóór het bakken. Pittig kerriegehakt in een iets zoet broodje… onweerstaanbaar lekker! En ze zijn superhandig om mee te nemen als je ergens naartoe gaat: de vulling kan er namelijk niet uit vallen.

We maken deze broodjes echt ‘from scratch’, dus helemaal zelf. Het resultaat zijn lekkere, zachte bolletjes gevuld met een lekkere gehaktvulling. Als versiering heb ik voor deze broodjes gekozen voor witte en zwarte sesamzaadjes. Je kunt natuurlijk ook maanzaad of zonnebloempitten gebruiken, net wat jij het lekkerste vindt.

Van dit recept maak je zo’n 12 gehaktbroodjes.



Ingrediënten:

Voor het deeg

  • 500 gr tarwebloem
  • 1 zakje (7 gr) instantgist
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 50 ml volle melk
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 200 ml lauwwarm water

Voor de vulling

  • 500 gr rundgehakt
  • een handjevol rozijnen
  • 2 wortels, geraspt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 madame Jeanette peper
    (of 1 tl gemalen cayennepeper)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel komijn (poeder)
  • 2 eetlepels olie, om in te bakken
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 eidooier
  • sesamzaadjes

Bereiding pittige gehaktbroodjes

Begin met het maken van het deeg. Hiervoor meng je eerst de bloem met de suiker en het zout. Vervolgens meng je de gist met de melk. Wacht even totdat het gistmengsel begint te schuimen.

Voeg nu alle ingrediënten samen in een kom en kneed het geheel tot een soepel deeg. Met een machine duurt dit zo’n 5 minuten en met de hand duurt het ongeveer 15 minuten.



Dek de kom vervolgens af met plasticfolie en laat het deeg een uur op een warme plek rijzen, totdat het in volume is verdubbeld.

Maak ondertussen de vulling voor de gehaktbroodjes: hiervoor verhit je de olie op matig vuur en daarin fruit je de ui met het zout in enkele minuten glazig. Voeg ook de hete peper en de geraspte wortel toe. (Hete peper natuurlijk áltijd naar smaak!)

Ik vind het lekker om de wortel grof te raspen, zodat je straks de stukjes nog kunt herkennen. Bak dit samen zo’n 2 minuten en voeg dan het gehakt toe.

Voeg nu ook alle andere ingrediënten -behalve het paneermeel- toe. Bak het gehakt daarna rul. Dit duurt ongeveer zo’n 10 minuten.



Als het goed is, nemen de rozijnen al een deel van het vocht uit de vulling op. Is de vulling toch nog wat te vochtig? Voeg er dan de paneermeel aan toe en roer nogmaals goed.

pittige gehaktbroodjes saucijzenbroodjes worstenbroodjes recept jurino

Vullen van de gehaktbroodjes

Verdeel het deeg in 12 stukken en rol elk stukje uit tot een cirkel van zo’n 12 centimeter. Het binnenste gedeelte van de deegcirkel mag dikker zijn dan de randen!

Vul het deeg nu met 2 eetlepels van de vulling en voeg de randen samen, totdat de vulling ‘opgesloten’ zit. Rol een mooi bolletje van het deeg en plaats die met een eventuele naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga door totdat alle bolletjes gevuld zijn en je dus 12 gehaktbroodjes hebt gemaakt.

Laat de broodjes vervolgens nogmaals een uur rijzen.

Verwarm de oven nu voor op 200 graden. Kluts vervolgens de eidooier en smeer de broodjes er licht mee in. Strooi tenslotte wat sesamzaadjes over de gehaktbroodjes en bak ze vervolgens in 12-15 minuten gaar en goudbruin.



Eet smakelijk!


Probeer ook eens…

Ben je gek op gevulde broodjes? Probeer dan ook eens onze lekkere tonijnbroodjes!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pittige gehaktbroodjes met kerrie
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2067 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend