Kesio is een bekend dessert uit de Antilliaanse keuken. Je vindt het trouwens in meerdere landen in Zuid Amerika. Dan meestal onder de Spaanse naam ‘quesillo’. Het gerecht lijkt heel erg op flan, maar heeft een unieke smaak omdat er hele eieren in gaan. In flan gaan alleen eidooiers. Vandaag maak ik ’n aangepaste versie van de quesillo, namelijk pompoen kesio!
Je raadt het al… het originele recept wordt aangepast met ’n gedeelte gepureerde pompoen. Zo wordt het niet alleen gezonder, maar krijgt de kesio ook een hele unieke smaak. Ik maak ’t af met een snufje van mijn Caribbean Baking Spice. O-ver-heer-lijk!
Dit recept is voor 1 grote kesio, of voor 8 kleine ramekins
Ingrediënten:
- 500 gr pompoen
- 1 blikje (400gr) zoete, gecondenseerde melk
- 300 ml volle melk
- 5 grote eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl Caribbean Baking Spice
- 200 gr suiker
Bereiding Pompoen kesio
Schil de pompoen, snijd hem in blokjes en kook die gaar in licht gezouten water. Giet het water af en pureer de pompoen.
Neem nu een grote schaal en doe hierin de pompoenpuree, samen met de gecondenseerde melk en de volle melk. Goed roeren en voeg daarna de eieren toe.
Doe nu ook de vanillesuiker en de Caribbean Baking Spice in het beslag en meng het geheel goed door elkaar met een garde of staafmixer.
Verhit de suiker samen met 3 eetlepels water in een koekenpan. Laat de suiker koken, totdat je een donkere, amberkleurige karamel krijgt. Giet de karamel over de bodem van een ovenschaal of individuele ramekins. Giet vervolgens het beslag van de kesio erop.
Verwarm nu de oven voor op 175°C.
Doe de schaal (of ramekins) in een braadslee en vul die met water. Dek de braadslee af met aluminiumfolie. Bak de kesio nu 50 minuten (ramekins) of 75 minuten (ovenschaal).
Laat de schaal met kesio afkoelen en plaats hem daarna in de koelkast. Pas als de kesio helemaal koud is, kun je de schaal omkeren. Serveer de pompoen kesio met zijn eigen karamelsaus. Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.