Home Receptengezond Kruidige pompoensoep

Kruidige pompoensoep

door admin

Het schiet maar niet op met de zomer… dus in plaats van barbecue ga ik vandaag voor een warme kom pompoensoep. Deze soep is niet alleen heerlijk, maar ook gezond en gemakkelijk te bereiden. Met dit recept maak je een heerlijk kruidige pompoensoep die je binnen no time op tafel zet.

Mijn geheime ingrediënt? Verse, geraspte kurkuma. Dit geeft niet alleen een prachtige oranje kleur, maar is ook heel gezond. En eerlijk: vers is het véél lekkerder dan in poedervorm!

Blikvanger: de pompoen cocotte van Staub

Dit recept maakte ik in samenwerking met Staub. Je hebt het misschien al in de video gezien: ik maak de soep deze keer in een prachtige, bijpassende pan. Deze cocotte van Staub is niet alleen functioneel, maar ook prachtig geëmailleerd en ontworpen in de vorm van een pompoen.

Staub is een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en esthetiek. En deze speciale pompoen cocotte is daar wel het ultieme voorbeeld van. Niet alleen is hij prachtig om te zien, maar het gietijzer zorgt ook voor een perfecte warmteverdeling.

Daarnaast heeft hij aan de binnenkant een laagje zwart email wat ervoor zorgt dat ingrediënten niet aan de bodem plakken. En dat laatste is misschien nog wel het állerfijnste, want zo is de pan wel heel gemakkelijk schoon te maken na gebruik!

Liever een video van de pompoensoep?

In onderstaande video zie je in minder dan een minuut hoe ik deze kruidige pompoensoep maak:

Dit recept is voor 4 porties pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels masala
  • 1 liter kippenbouillon
  • Verse kurkuma
  • Verse gember
  • Peterselie
  • Crème fraîche

Bereiding pompoensoep:

Begin met het snijden van de flespompoen en aardappelen in blokjes. Verhit vervolgens olijfolie in de Staub-pan en fruit daarin de ui en knoflook.

Voeg de komijn en masala toe, en dan de blokjes pompoen en aardappel. Voeg vervolgens de kippenbouillon, geraspte kurkuma, en geraspte gember toe. Laat het 30 minuten koken.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg bij het serveren wat vers gehakte peterselie toe en een theelepel crème fraîche per kommetje. Geniet van je heerlijke zelfgemaakte pompoensoep!

FAQ

1. Kan ik een andere soort pompoen gebruiken?
Ja, je kunt andere soorten pompoen gebruiken, maar de flespompoen geeft een mooie textuur en smaak.

2. Waar kan ik de Staub gietijzeren pan kopen?
De Staub gietijzeren pan is verkrijgbaar bij veel kookwinkels en online.

3. Kan ik deze soep ook vegan maken?
Zeker, je kunt de kippenbouillon vervangen door groentebouillon en de crème fraîche weglaten voor ’n vegan versie

4. Hoelang kan ik deze soep bewaren?
In de koelkast kan de soep tot 3 dagen bewaard blijven.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pompoensoep - de lekkerste: helemaal vers en zelfgemaakt!
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1431 Review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


MEER LEKKERE RECEPTEN...

Translate »
Send this to a friend