Roerei en avocado is één van die combinaties die nooit gaat vervelen. Op toast, als bijgerecht, als salade… of, zoals hier, op een wrap.
We gaan op zondag graag ontbijten bij Cofeelicious in Dordrecht. Daar serveren ze naast de lekkerste koffie namelijk ook geweldige avocado toast. Mét roerei dus. Nu het even wat lastiger is om zomaar ergens ’n ontbijtje of lunch te doen, moeten we het maar zelf verzorgen. Onze versie gaat op ’n wrap. Net zo lekker en het ziet er ook nog leuk uit!
Wat is roerei?
Roerei is super simpel om te maken, maar je moet wel even goed nadenken: in tegenstelling tot bij scrambled eggs mag het ei namelijk niet volledig stollen. Het is de bedoeling dat het zo’n 90 graden wordt, waardoor het bindt, maar niet gaat scheiden van het vocht (de slagroom) die in het recept gaat.
Het is dus een kwestie van het roerei op tijd uit de pan halen, anders eindig je alsnog met scrambled eggs. Ook lekker, maar misschien een andere keer.
Van dit recept maak je 2 wraps. Ben je met meer personen? Dan kun je het recept gemakkelijk verdubbelen.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 50 ml slagroom (ongeklopt)
- een snufje zout
- 1/2 tl zwarte peper
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 el (olijf)olie
- 2 avocado’s
- het sap van 1/2 limoen
- een takje koriander
- 2 tortilla wraps
Bereiding roerei & avocado wraps
Begin met het verwarmen van de wraps. Deze kun je zo’n 3 minuten in een droge pan verhitten, totdat ze iets kleuren. Zet ze vervolgens even apart.
Snijd de avocado’s in plakjes en bestrooi ze met wat zout. Besprenkel de plakjes vervolgens met wat limoensap.
Nu gaan we verder met het maken van het roerei. Hiervoor breek je de eieren in een kom en meng je er de slagroom door. Goed klutsen! Doe er nu ook een snufje zout, 1/2 tl zwarte peper en de ringetjes bosui bij.
Verhit wat olie in een pan. Het is belangrijk dat de pan op laag vuur blijft!
Doe nu het eiermengsel in de pan en wacht zo’n 20 seconden. Schep het mengsel met een spatel steeds naar het midden toe. Op een gegeven moment zul je zien dat de eieren stevig worden, maar niet droog. Een beetje zoals bij custard.
Zet het vuur nu uit en roer het geheel nog ’n keer voorzichtig door met de spatel.
Beleg de tortilla’s met de helft van het roerei en de avocado. Bestrooi alles met wat gehakte koriander.
Sluit de wraps tenslotte eventueel met een prikkertje. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op ontbijtrecepten? Probeer dan ook eens onze heerlijke pumpkin spice broodjes of deze zelfgemaakte bagels!






Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.