Deze kleine pasteitjes met gerookte kip en roomkaas maak je in een handomdraai. Voor de vulling is het een kwestie van even goed mengen. Daarna kun je de vulling in het deeg vouwen en kunnen ze de oven al in. En tien minuten later is het: smullen maar!
Het leukste? Je kunt met de vulling van deze snelle pasteitjes natuurlijk eindeloos variëren. In de basis van roomkaas zou je bijvoorbeeld ook hamblokjes kunnen doen, of juist lekker veel verse groene kruiden. Net waar je die dag trek in hebt natuurlijk.

Croissantdeeg van Danerolles
We maken deze pasteitjes met het deeg van Danerolles. In dit geval is dat ’n blikje ‘Croissants party mini’s’. Van één blikje kun je 15 kleine pasteitjes maken. Heb je er meer nodig? Neem dan natuurlijk een extra blikje mee!
Het croissantdeeg van Danerolles vind je in de koeling in de supermarkt. Het beste? Het is al helemaall klaar voor gebruik! Na het openen kun je de pasteitjes dus meteen vullen en bakken. Zelfs rijzen is niet nodig. Zo zijn de pasteitjes wel héél erg snel klaar.
Van dit recept maak je 15 kip pasteitjes. Heb je er meer nodig? Verdubbel het recept dan.

Ingrediënten:
- 1 blikje ‘Croissants party mini’s’
- 1 gerookte kipfilet
- 100 gr geraspte cheddar kaas
- 2 jalapeño pepers (naar smaak!)
- 100 gr stevige roomkaas
- 1 tl gedroogde peterselie
- Zout en peper naar smaak
Bereiding snelle kip – roomkaas pasteitjes
Snijd de gerookte kipfilet in héél kleine stukjes en doe die in een grote kom. Snijd ook de jalapeño pepers fijn en doe ze bij de kip. Voeg daarna de geraspte kaas, de roomkaas en de peterselie toe.
Meng de vulling goed door elkaar en maak hem af met zout en peper naar smaak.
Open nu het blikje croissantdeeg en rol het deeg uit op je werkblad. Vouw het deeg één keer dubbel in de lengte en rol het met een deegroller iets uit. Snijd het deeg vervolgens in 5×3 vierkantjes.
Leg op elk vierkantje een theelepel van de vulling en vouw de hoeken van het deeg naar binnen.
TIP: Wil je er zeker van zijn dat de pasteitjes in de oven niet open springen? Steek dan een tandenstoker in het midden van elk pasteitje, door alle vier de naar binnengevouwen hoeken!
Verwarm de oven voor op 180°C en bak de pasteitjes in 12-15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze even afkoelen op ’n rooster en… eet smakelijk!
Liever een video?
In deze video kun je in ongeveer 30 seconden zien hoe ik de snelle kip-roomkaas pasteitjes maak:





Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.