Deze Antilliaanse roze salade mag op geen enkel (Caribisch) feest ontbreken. Het is ’n echte klassieker die het buffet kleur geeft! Je kunt de salade gemakkelijk van tevoren maken. In de koelkast blijft hij 3 dagen goed.
Roze salade: met vlees, vis of vegetarisch?
Je kunt ervoor kiezen om de roze salade vegetarisch te maken. In dat geval gebruik je alleen plakjes ei. Ook kun je de salade maken met vis (tonijn uit blik) of zelfs met gepluisde, gekookte kipfilet. Net wat je zelf het lekkerste vindt! Ik ga zelf meestal voor de versie met vis. Die heeft toch ’t meeste smaak.
Ingrediënten:
- 500 gr kruimige aardappelen
- 300 gr (2 blikjes) tonijn
- 2 rode bieten, gekookt
- 1 zure appel
- 1 wortel
- ½ komkommer
- 6 bosuitjes
- 200 ml mayonaise
- 300gr (1 blikje) maïs
- 100 gr augurken
- 3 el zilveruitjes
- 1 el ‘The Original’ kruidenmix
(of gebruik knoflookpoeder en groene kruiden naar keuze) - 4 hardgekookte eieren
- 1 stengel bleekselderij
- 1 bouillonblokje (kip)
- zout en peper naar smaak
Liever een video?
In onderstaande video zie je in minder dan een minuut hoe ik de Antilliaanse roze salade maak:
Bereiding Antilliaanse roze salade
Om de roze salade te maken schil je als eerste de aardappelen en snijd ze in tweeën. Kook ze daarna gaar in gezouten water. Giet het water af en zet de aardappelen even apart.
Snijd de augurken daarna in kleine blokjes. Snijd de zilveruitjes doormidden. Rasp de rode bieten samen met de appel zeer fijn. Snijd daarna de bleekselderij, de wortel en de komkommer in kleine blokjes en snijd de bosuitjes in ringetjes.
Stamp nu de aardappelen en meng er de bieten, de appel en de mayonaise door. Laat de tonijn goed uitlekken en meng de tonijn ook door de salade. Voeg nu ook de overige ingrediënten, behalve de eieren, toe.
Meng alles goed door elkaar en breng de salade op smaak met een eetlepel van ‘The Original’ kruidennmix (of gebruik groene kruiden naar keuze). Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe.
De hardgekookte eieren kun je in plakjes snijden en als garnering voor de Antilliaanse roze salade gebruiken.
Recept uit mijn kookboek
Dit is één van de 300 (!) recepten uit mijn kookboek ‘De Complete Antilliaanse Keuken’. In het boek vind je echt álle recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao die ik de afgelopen 10 jaar heb verzameld. Van snacks tot hoofdgerechten en van taarten tot salades… het is een complete weergave van onze Caribische keuken!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, of TIKTOK.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.